Place2go u sajamskoj turneji

Vikend, rano jutro i “Gari, vodi me u Novi Sad” spakovan je da pođe ka Zagrebu. Idemo na još jedan sajam turizma jer nam je misija da apsolutno svaka osoba u region sazna koliko je ovo uzbudljiva godina u Novom Sadu.

U okviru zajedničkog nastupa na štandu Turističke organizacije Vojvodine,  uz nas su se predstavili i Privredna komora Vojvodine, Novosadski sajam, Turistička organizacija Novog Sada.

„Jako se mladima dopada naš promotivni materijal i kako je generalno šareno upakovana prezentacija Omladinske prestonice Evrope. Većina i zna za Novi Sad i neke od stvari koje se dešavaju, ali ne znaju za sve što pripremamo ove godine i jako je dobro da smo na ovakvim mestima. Većina je bila fascinirana velikim brojem događaja i prilika za mlade u Novom Sadu ove godine i očekujemo da ih narednih meseci vidimo u Novom Sadu,“ objašanjava asistentkinja programske koordinatorke, Stanislava Marojević.

Najveće interesovanje posetilaca izazvala je ponuda vinskog i salašarskog turizma, aktivni odmor kao posete gradovima – Novom Sadu, Somboru, Subotici te Fruškoj gori. Prethodne godine zabeležen je porast, u odnosu na 2017. godinu, od 15,6 odsto u broju realizovanih noćenja turista iz Hrvatske i porast od 12,5 odsto u broju ostvarenih dolazaka, u našoj zemlji.

Ovaj sajam je prvi put održan 2012. godine i do sada je na njemu nastupilo preko 500 izlagača iz 34 zemlje sveta, dok je na ovogodišnjem nastupilo preko 200 izlagača iz 21 zemlje.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »