Feature Image

Forenzika Informacionog ratovanja

27.12. Beogradska 11, Novi Sad

Na predavanju “Forenzika Informacionog ratovanja” sa predavačem Andrejom Petrovskim razgovaraćemo o ratovanju gde su lajkovi i šerovi municija, a trolovanje glavna strategija. Pričaćemo o ratu čiji su pobednici Donald Trump i Brexit, o ratu propagandom i informacijama.

Kroz koliko filtera informacija prolazi od realnosti do primaoca? Ko sve utiče na kanale kroz koje se informacije prenose? Ko je vlasnik infrastrukture i kako se različite digitalne platforme mogu koristiti kao ratno oružje?

Ovo su pitanja na koja će odgovore dati forenzičar i direktor SHARE CERT-a (Computer Emergency Response Team) Andrej Petrovski u četvrtak 27.12. od 18 časova u PROSTORU, Beogradska 11!

“Na ovom događaju ćemo pričati o ratovanju gde su lajkovi i šerovi municija, a trolovanje glavna strategija. Pričaćemo o ratu čiji su pobednici Donald Trump i Brexit, o ratu propagandom i informacijama. Otvorićemo mnoga pitanja, a do nekih odgovora možda dođemo zajedno.”, najavljuje predavač Andrej Petrovski.

Andrej Petrovski magistrirao je u oblasti digitalne forenzike i trenutno je direktor SHARE CERT-a (Computer Emergency Response Team) koji pomaže novinarima, medijima i organizacijama civilnog društva da postanu otporniji u digitalnom okruženju. Osim toga, SHARE CERT pruža pravnu i tehničku pomoć u slučajevima sajber napad. Petrovski se bavi istraživanjem internetskih fenomena i stvaranje multimedijalnih sadržaja sa multidisciplinarnom grupom ljudi okupljenih oko SHARE Lab (labs.rs).

SHARE Fondacija je neprofitna organizacija osnovana 2012. godine kako bi unapredila ljudska prava i slobode na internetu i promovisala pozitivne vrednosti otvorene i decentralizovane mreže, kao i slobodan pristup informacijama, znanju i tehnologiji.

 

Više o samom događaju pronađite ovde.