Feature Image

Konkurs za realizaciju omladinskih ideja u zajednici

20. jul do ponoći

Zahuktaj se!

Ideja ide lako – samo reci kako

Ako imaš ideju kako da unaprediš nešto u tvom kraju, kako da rešiš neki problem, zadovoljiš potrebu koju tvoja zajednica ima, ili prosto osmisliš dobar način da ti i ekipa provedete slobodno vreme tako da i zajednica i vi dobijete nešto od toga, onda je “LOKOMOTIVA” prava stvar za tebe!

Šta je “LOKOMOTIVA”?

Omladinski program za osnaživanje mladih za aktivno uključivanje u društveni život.

Ko može da se prijavi?

Neformalne grupe mladih sa teritorije Novog Sada (i svih prigradskih naselja). Mora vas biti najmanje dvoje, a bar jedna osoba mora biti starija od 18 godina.

Kako će “LOKOMOTIVA” podržati vašu ideju?

Nabaviće vam sve ono što ste naveli da vam je potrebno za ideju (štampanje plakata za najavu vaše aktivnosti, kupovinu kancelarijskog i edukativnog materijala, različitih rekvizita i slično); organizovaće obuku gde ćete “korak po korak” naučiti kako se sprovode akcije; dobićete mentora/ku koji će biti uz vas tokom celog procesa realizacije i svojim iskustvom pomoći da ništa ne zaboravite.

Kakve ideje podržava “LOKOMOTIVA”?

Teme birate sami!

Prošle godine podržali smo akciju razmene knjiga, demonstraciju modela ozelenjavanja urbanog prostora, radionice pripreme zdrave hrane i joge za osobe sa mentalnim poteškoćama, javni trening i predavanje o igri Kvidič, veče društvenih igara za mlade i mlade roditelje i njihovu decu, projekcije filmova Škole vizuelne antropologije, radionica o edukativnim društvenim igrama, projekcija filmova o integraciji predstavnika/ca nacionalnih manjina u društvo, predavanje o pticama u urbanim sredinama, radionica izrade kućica za ptice, fokus grupa sa srednjoškolcima/kama na temu prevencije suicida među mladima, obuka i snimanje podkasta, radionice izrade/transformacije garderobe u muške i ženske srednjovekovne odore, radionica plesa, radionica storiteling pristupu u novinarstvu i izložbu radova nastalih u okviru radionice.

Kako se prijaviti?

Popunjavanjem prijavnog upitnika koji se može pronaći ovde.

Do kada je otvoren Konkurs?

Krajnji rok je 20. jul. Ali vas mi ohrabrujemo da se prijavite što pre i dobijete šansu da ideju, ukoliko je potrebno, unapredite i osigurate podršku!

Program “LOKOMOTIVA 2019” realizuju udruženja “HMM…”, ,,BalkanIDEA Novi Sad” i ,,Centar za edukativno-kreativni razvoj omladine CEKRO”, uz podršku programa OPENS 2019, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja.