Feature Image

LOL – FORMULA ZA ONLINE  ZABAVU

24. april

U  periodu vanrednog stanja, izazvanog pandemijom virusa COVID-19, Omladinski savez udruženja “Omladinska prestonica Evrope Novi Sad – OPENS” u saradnji sa  esport klubom i igraonicom LEVEL UP, organizovaće  online turnire za mlade na teritoriji Novog Sada, u video igri League of Legends – LOL.

Turnir počinje 24. aprila i trajaće narednih pet nedelja. Tačnije, svake nedelje održavaće se pojedinačni  turnir koji će se podeliti na dva dana, u periodu  od 19 do 23 časa. Istovremeno će 100 mladih iz svojih domova učestvovati u igri koristeći   Discord Server LevelUp-a. Link kaserveru: https://discord.gg/w2buDtm

Takođe, publika će  imati priliku da isprati turnir putem  live stream-a OPENS I LEVEL UP youtube kanala. Svaka ekipa može da sadrži pet igrača, a sistem takmičenja su singl eliminacije, best of 1, osim  finala koje će se realizovalo po sistemu best of 3. Organizatori turnira obezbedili su zanimljive nagrade za prvo, drugo i treće mesto na tabeli.

Kako je zabava neizbežna, govore i činjenice gde se sa jedne strane organizacije nalazi OPENS, koji pruža priliku mladima da koriste i kreiraju sadržaje koje žele u svom gradu, a sa druge strane  LEVEL UP, čiji se timovi nalaze na vrhu nacionalne i regionalne gejming scene.

S obzirom da je LOL već godinama jedna od vodećih virtuelnih igrica kako kod nas, tako i usvetu, ideja  turnira jeste da se animiraju mladi koji će vanredno stanje koje provode kod kuće, pretvoriti u onlinu zabavu gde će odmeriti snagu sa ostalim učesnicima. Na ovaj način će  istovremeno, ne ugrožavajući svoje zdravlje, čuvati sebe i druge.