Feature Image

Mogli smo, a nismo – Opens je krenuo na put po novu puzlu

16-18. avgust Treća gimnazija, Solun

Mogli smo da programe koje imamo ograničimo samo na 2019. godinu. Nismo, jer sa programima koji traju kontinuirano tri godine sada možemo da govorimo o realnim rezultatima. Mogli smo da sredstva koja dobijamo ostavimo sa za programe OPENSa. Nismo jer verujemo da su nam za bolji sliku Novog Sada potrebne osnažena omladinske i organizacije za mlade. Mogli smo da sa programima ostanemo samo u Novom Sadu. Nismo. Nismo jer ovo jeste titula samo ovog grada, ali je prilika za ceo region. Prilika da pokažemo šta možemo zajedno.

Zato, prođi ponovo prstom po mapi od Novog Sada, preko Zagreba, Brača, Sarajeva, Banjaluke i nastavi dalje, ka Solunu, jer znaš zašto – OPENS je ponovo na putu, a na poklon nosimo sledeći šareni mural.

“Projekat “OPENS NA PUTU OTVARA VRATA” ima za cilj da promoviše mir i prijateljstvo među mladima u regionu, ali i da podstakne mlade ljude u regionu da aktivno učestvuju u svojim zajednicama, kao i njihovu inovativnost i kreativnost”, objađnjava Valentina Antić, koordinatorka za međunarodnu saradnju.

Dakle, nastavljamo prošlogodišnju kampanju mira i prijateljstva u Solunu, a do kraja godine obićićemo još 4 grada u regionu i otvorićemo vrata Novog Sada svim mladima. U Solunu šarena OPENS družina za vikend murale crta sa umetnikom Petrom Petrovićem PIROSom!

Prilikom oslikavanja poslednjeg murala početkom septembra, u Novom Sadu, doći će gosti i umetnici iz celog regiona da oboje naš grad. Na ovaj način OPENS želi da podstakne mlade u da aktivno učestvuju u sređivanju svoje lokalne zajednice tako što će grad prilagoditi ukusu i potrebama mladih.

Ovom aktivnošću ćemo podstaći razvijanje ulične umetnosti i pozvati mlade iz Evrope i regiona da posete Novi Sad. Svaki mural je puzla, deo jedne velike slagalice – koja će biti predstavljena na kraju 2020. godine na izložbi.