Feature Image

Otvaranje izložbe “Mladi biraju”

1. februar 2019. Galerija Matice srpske

Galerija Matice srpske, kao muzej koji iskreno veruje u doprinos ustanova kulture obrazovanju mladih i svom otvaranju ka njima, realizuju jedinstvenu izložbu “Mladi biraju” – izložbu umetničkih dela Galerije Matice srpske prema izboru novosadskih srednjoškolaca.

Ovom prilikom preko dvadeset srednjoškolaca iz Novog Sada se kroz projekat Mala škola muzeologije upoznalo sa različitim oblastima muzejskog rada. Na radionicama sa kustosima, konzervatorima, muzejskim edukatorima i menadžerima u kulturi saznali su kako radi muzej i koje sve mogućnosti pruža. Nakon nekoliko meseci, srednjoškolci su dobili priliku da samostalno osmisle svoju izložbu.

Moto Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope koji glasi Želimo da obojimo naš grad i otvorimo vrata mladima ka ostvarenju njihovih snova, istovremeno iskazuju i naše težnje da zajedno stvaramo lepši i bolji Novi Sad.

Tokom trajanja izložbe omladinski klub OPENS će u sastavu izložbe imati tzv. OPENS zonu, gde će svi posetioci izložbe moći da se upoznaju sa idejom i programima Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope.