Feature Image

SVETSKO PRVENSTVO U PLANINSKOM SKEJTBORDU

6-7. septembar Novi Sad, Bukovac

Ponovo u Bukovcu nadomak Novog Sada u ATB parku održaće se četvrto po redu Svetsko prvenstvo u planinskom skejtu, u disciplinama „BOARDERCROSS“ i „FREESTYLE“.

Staza u ATB parku je verovatno najbrža na svetu, njena dužina iznosi 700 m i jedna je od omiljenih staza inostranim vozačima. Dužinom staze vozači se susreću sa 14 krivina i sa brojnim „rolerima“ i dodatnim tehničkim elementima , koji svakako čine ovu stazu veoma zahtevnom.

Većina takmičara će pristići već u sredu 04.09 kako bi se što bolje spremili za predstojeće takmičenje, zainteresovana publika svakako može prošetati do ATB parka i propratiti i treninge vodećih sportista u ovoj disciplini.

U petak 06.09 nakon jutarnjeg treninga, od 15č počinju kvalifikacije.

Subota 07.09 je dan predviđen za finalekoje počinje u 15č. Takmičari se dele u grupe, sa starta kreće četvorica vozača i takmičiće se po nokaut sistemu. Predviđena su takmičenja za juniorske , PRO i master kategorije, takođe i kod žena.

Nakon završetka glavnom takmičarskog dela , predviđen je atraktivni „FREESTYLE“ JAM u kome će inostrani vozači pokazati svoje veštine u skokovima. Nakon ceremonijalnog dela predviđena je i zajednička žurka.

Bukovac se nalazi na severnim padinama Fruške Gore nadomak Novog Sada i Petrovaradina. LOKACIJA NA „GOOGLE“ MAPI…
OBAVEZNO ODVOJITE VAŠE VREME I POSETITE NAS NA OVOM ZAISTA FENOMENALNOM DOGAĐAJU I SAZNAJTE ZAŠTO JE NAŠA STAZA I ATB PARK JEDNO OD OMILJENIH STANICA SVETSKI PRIZNATIH „MOUNTAINBORDERA“ !

http://mountainboardserbia.com