Feature Image

Tango grad 2019

15-18. avgusta Novi Sad

Od 15 do 18. avgusta u Novom Sadu, u organizaciji Udruženja „Todo Tango“, a uz podršku OPENS-a, održaće se šesti međunarodni Festival „Novi Sad – tango grad“. Ove godine, u četiri festivalska dana, na šest lokacija, biće održano čak 13 različitih događaja. Iako su pojedini festivalski događaji namenjeni isključivo tangerosima, u tango muzici i plesu moći će da uživaju i ostali ljubitelji argentinske umetnosti i kulture, a svi događaji otvoreni za javnost su besplatni.

Kruna festivala je svakako koncert u Katoličkoj porti koji će se održati u petak 16. avgusta sa početkom u 19 časova. Na koncertu će nastupiti svetski poznati „Beltango kvintet“, koji ove godine obeležava 20 godina postojanja, a Novi Sad ima tu čast da bude jedna od stanica na njihovoj evropskoj turneji kojom obeležavaju veliki jubilej. Njima će se na bini pridružiti argentinski tango maestrosi Natalija Lavandeira i Roberto Reis, čije su bravure imali čast da vide ljubitelji tango plesa od Buenos Airesa, preko Karnegi hola, holivudske scene do londonskog Kovent Gardena i Moskve.

U nedelju 18. avgusta, sa početkom u 21 čas, na terasi Petrovaradinske tvrđave biće održano plesno veče pod nazivom „Zagrli nebo”. Tim događajem, pod vedrim nebom uz pogled na Dunav i Novi Sad, šesti međunarodni festival Novi Sad Tango grad biće i zvanično zatvoren.