Publika u Srbiji i regionu ovo leto imaće priliku da uživa u predstavi „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ koja će svoju belu kapiju i važnost rodne ravnopravnosti prikazati na sledećim lokacijama:

2. jul – 29. BEOGRADSKI LETNJI FESTIVAL – BELEF
8. jul – Međunarodni festival pozorišta Teatar fest „Petar Kočić“, Banja Luka
20. jul – FESTIVAL „OHRIDSKO LETO“, OHRID 

“Ko je ubio Dženis Džoplin?” je intrigantna predstava sa obiljem muzičkog repertoara koja nas vodi u 1970. godinu, u sobu 105 holivudskog Lendmark hotela, gde je sa samo 27 godina umrla Dženis Džoplin. Postavlja se pitanje – KO JE UBIO DŽENIS DŽOPLIN? Da li je to bila njena porodica, prijatelji, propale ljubavi, alkohol, droga ili društvo u kome je živela? I da li to isto društvo ubija žene i danas? Kroz biografsku priču o rok zvezdi 60-tih godina prošlog veka, saznajemo kako su živele generacije tadašnjih bitnika i zašto je bilo teško biti žena koja se ne uklapa u standarde konzervativne sredine koji joj se uporno nameću. Upoznajemo sa Dženis Džoplin, pionirkom među ženama u muzici, feministkinjom koja nije svesna da je feministkinja i ženom koja je iza sebe ostavila svojevrstan pravilnik za “divlje žene”.

Predstava se realizuje u okviru OPENS programa (RAZNOLIKI MLADI U RAZNOLIKIM DRUŠTVIMA – Girl’s power) koji skreće pažnju na temu rodne ravnopravnosti, promoviše feministički pokret i mlade profesionalce ne bi li se uključili u osnaživanje devojaka i mladih žena u društvu.