It’s not Friday, but I’m In Love

24 Jun/2019 Objavljeno u Vesti

Za najbolji dan ove godine ne biramo petak, već po mnogima najjači dan u devetnaestogodišnjoj istoriji EXIT festivala, koji je taj festival ovog puta i zvanično posvetio tituli Omladinske prestonice Evrope, Novi Sad.

Ostalo je još samo deset dana do otvaranja ovogodišnjeg Exita, koji po mnogim parametrima deluje kao da će nadmašiti sva prethodna izdanja! Tome u prilog ide i prognoza uz idealne vremenske uslove sa puno sunca, bez padavina i sa temperaturom koja će se kretati od 32 stepena po danu do prijatnih 20 tokom noći!

Prvi dan Exita nosi naziv OPENS Day, a publika iz preko 90 zemalja sveta, već po dolasku na veličanstvenu Petrovaradinsku tvrđavu moći će da se upozna sa činjenicom da su došli u Omladinsku prestonicu Evrope . OPENS Day predstavlja nastavak saradnje i kontinuirane podrške koju EXIT fondacija pruža OPENS-u još od 2015. Godine i inicijalne ideje za kandidaturom.

Tokom prošle i ove godine OPENS 2019 se predstavio mladim ljudima iz regiona i celog sveta na događajima u organizaciji EXIT tima, a promocija je tekla i kroz druge projekte u kojima učestvuje EXIT, kao što je “Youth Heroes”, kampanja koja promoviše pozitivne uzore u društvu, te “OPENS Youth Fair”, zajednička regionalna inicijativa koja Balkan pozicionira kao jednu od najatraktivnijih destinacija za mlade na svetu. A prvog dana, EXIT otvaraju rok giganti The Cure, čija punokrvna svirka od preko dva i po sata počinje već u 20.30 časova, pa se savetuje što raniji dolazak na festival! Biće uzbudljivo i posle koncerta jer na glavnoj bini pravu OPENS žurku napraviće belgijska superzvezda Lost Frequencies! I druga podjednako važna i spektakularna bina EXIT festivala dočekaće zvezde iz najvišeg svetskog ranga jer se na mts Dance Arenu vraća njen kralj Carl Cox, kojeg u ovom pohodu na tvrđavu prate Maceo Plex, Charlotte de Witte, Monika Kruse i drugi!

Tradicionalna ceremonija otvaranja, koju uvek krasi i nestvaran prizor vrhunskog vatrometa, uslediće nakon nastupa legendarnih rokera, a uskoro će biti otkriveno i kakav performans očekuje publiku na glavnoj bini.

EXIT festival ove godine imaće preko 40 bina i zona!

Među zajedničkim poduhvatima Exita i Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019 – OPENS jeste i realizovan najširi domaći konkurs za mlade muzičare, OPENS Play@EXIT, a mladi pobednici ovog takmičenja pokazaće svoje talente i muzičku strast pred publikom Exita na čak četiri bine festivala. Među tim zonama su i OPENS Future Shock bina, ali i OPENS State of EXIT zona koja već tradicionalno okuplja organizacije civilnog sektora iz celog regiona, a i ove godine je oaza NGO priča, berbernica, mesto za najbolji odmor i film, a domaćin je i najveće Pixelate u regionu ali pobedničkim DJ-evima Play@EXIT konkursa gde će biti predstavljene brojne teme od društvenog značaja. Pored toga, EXIT je u januaru podržao veliko svečano otvaranje Omladinske prestonice Evrope u Novom Sadu.

Čekamo te na Tvrđavi!

Tagovi: Exit Festival, eyc 2019, mojopeNS, opens 2019, opens day, opens state of exit zone