Puna sala naklonjenih ljudi

Dvodnevna konferencija Omladinske prestonice Evrope i Centra za omladinski rad – “Mladi, trendovi i inovacije” završena je u Areni Cineplexx panelom na temu: “Čemu su mladi naklonjeni?” Konferenecije je osmišljena sa ciljem da se u dva dana tokom različitih panela, radionica, predavanja i drugih interaktivnih aktivnosti fokus stavi na mlade u godini kada je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope.
“Ova konferencija čemu su mladi naklonjeni je nekako važna jer okuplja po nama tri relevante osobe i iz tri ugla pokriva temu mladih,” kaže koordinatorka omladinskih aktivnosti OPENS2019 Dejana Baltes.

Panel „Čemu su mladi naklonjeni“ je uz tri sagovornika – sociologa, psihologa i influsera, akcenat stavio na trendove u društvu, kulturi, obrazovanju i slobodnom vremenu među mladima danas.

“Kada govorimo o mladima, upecamo se na tu neku generalizaciju. Ljudi misle da mladi nisu dovoljno zainteresovani i puni su predrasuda. Vlada neka apatija i mislim da se ovde svedoči da to nije istina i da je to potpuno individualna stvar,” kaže panelista i omladinski radnik Duško Krstić.

“Mladima je teže održati fokus, mislim da roditelji igraju veliku ulogu. I pored toga svi mi koji smo više neki entertejment deo, moramo biti svesni da utičemo mnogo na mlade i imamo veliku odgovornost,” objašnjava panelistkinja i influenserka Dunja Jovanić.

Ko su novi mladi koji utiču na svoje vršnjake i na koji način? Koliko se rad sa mladima sa prostora udruženja, škola i ulice premestio na društvene platforme? Koga mladi danas najviše prate i slušaju? Ko su im autoriteti, uzori i idoli danas? Odgovor je bio bioskopska sala puna mladih ljudi.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »