ZAVRŠEN DRUGI OPENS FUNDCON

Pronašli smo ultimativnog fandrejzera

Završen je drugi po redu fandrejzing kongres – OPENS FundCon pod sloganom „(NE)MOGUĆA MISIJA“. I ove godine Kongres je okupio društveno odgovorne kompanije, fondacije, ambasade, predstavnike EU fondova i organizacije civilnog društva.

“Mi kao organizacija za mlade razumemo kako možemo iz zajednice biti podrška za mlade, a uloga OPENS-a jesu ta otvorena vrata i ta podrška. Tako pokazujemo mladima da neko sluša njihove ideje i da je potreba da se njihove ideje realizuju,” objašnjava koordinator OPENS-a Vukašin Grozdanović.

Za tri dana Kongresa, tri teme su obrađivali razni govornici od Tomaša Susedika iz LinkedINa, preko predavača iz dve UNove agencije (UNIDO i UNICEF) do predavača iz VIP-a, Smart Kolektiva, Execoma, Catalysta i niza drugih koji su mladima uspeli da prenesu trikove uspešnog poslovanja.

“Sve je proteklo jako dobro i radili smo na nekim praktičnim stvarima, a to je najvrednije. Najbitniji deo jeste taj praktičan gde smo imali konkretan zadatak da analiziramo kolegu kroz sve aspekte koje smo prošli na master klasu,” kaže učesnik Dušan Bogdanović

Prvog dana je salama kružila priča o uspešnom marketingu, dugi dan je bio posvećen fandrejzingu, dok je treći bio posvećen ljudskim resursima. Program je bio namenjen prvenstveno predstavnicima organizacija civilnog društva iz Srbije,
kancelarijama za mlade, ali i predstavnicima kompanija koje žele da započnu društveno odgovorno poslovanje, predstavnicima institucija kao i pojedincima koji se bave projektnim menadžmentom.

“Dosta je izazovno prilagoditi temu razičitim organizacijama koje su prisutne na predavanju. Milsim da je konferencija dobro prošla jer je bitno da delimo znanje i iskustva. Ne možemo ništa da izgubimo, a mnogo toga možemo da dobijemo ako se okupimo i na ovakvim mestima delimo znanje,”kaže ispred AIESEC-a, predavač Goran Stojanović.

Učesnici su, za ova tri dana, imali priliku da prikupe znanje, ideje i kontakte, kao i da čuju više o različitim programima podrške.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »