Šta su OPENS FREE DAYS?

Besplatni sadržaji za mlade na Međunarodnog dana ljudskih prava

Da li ste znali da vam je jedno od ljudskih prava i pravo da kvalitetno provedete slobodno vreme? Naredne godine Novi Sad je grad mladih! To je vreme kada naš glas treba da se čuje i poštuje i vreme je da zauzmemo svoje mesto u društvu. Zato OPENS otvara vrata firmama, preduzetnicima, institucijama, zabavi i kvalitetnom slobodnom vremenu. Nadji svoje mesto na mapi naših prijatelja i zakorači ka uzbudljivoj 2019!

Jedan od poslednjih uzbudljivih koraka ka godini Omladinske prestonice Evrope jeste veliki i besplatan koncert za sve Novosađane. Na samom početku dočekuje nas DJ Tomash, nakon njega nas greje izuzetno drag i perspektivan novosadski UV bend, a za kraj želimo dobrodošlicu velikom koncertu grupe Elemental.

Poslednje OPENS dane ove godine organizujemo u decembru i to baš na Međunarodni dan ljudskih prava, a veliki koncert Elementala, zapravo je samo uvod u magiju koja sledi.

Osnovna ideja OPENS free day-a jeste da nam je jedno od garantovnih ljudskih prava i ono koje kaže da imamo pravo da kvalitetno provodimo svoje slobodno vreme. Ipak, mnogi, kvalitetni programi, mladima često nisu dostupni, uglavnom zbog materijalnih razloga.

Zbog toga smo kreirali online platformu www.freeday.opens2019.rs gde mladi mogu da rezervišu vaučer za neku od besplatnih aktivnosti – a koju nude naši parneri  – kompanije i institucije. Svaka mlada osoba u Novom Sadu ima samo jednom pravo na besplatnu aktivnost, odnosno jedan vaučer (za jednu, dve ili više osoba u zavisnosti od aktivnosti). Vaučeri se, uz uvid u ličnu kartu, podižu u našoj kancelariji na adresi Laze Telečkog 2.

Međunarodni dan ljudskih prava obeležava se 10. decembra svake godine. Ovaj datum je izabran jer je tada usvojena i potpisana Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima. Sama ideja ovakvog obeležavanja

Međunarodnog dana ljudskih prava potekla je od prava na slobodno vreme – pravo na vreme za lični rast, pravo na stvaranje, rekreaciju i pravo na zabavu.

Ideja OPENS dana jeste da što većem broju mladih ljudi približimo sve mogućnosti koje se nude gradu koji je Evropska omladinska prestonica i mladima koji u njemu žive.

Nadamo se da ćete se odazvati ovom događaju, Otvoriti svoja vrata i biti deo OPENS priče!

Povezani članci:

OPENS State of EXIT

Fondacija EXIT i OPENS pozivaju organizacije civilnog društva iz Srbije i celog regiona da i ove godine budu deo OPENS State of EXIT zone, koja je posvećena svim temama značajnim

Opširnije »

OTVOREN KONKURS ZA ŠKOLU GRAFITA

U okviru programa OPENS organizuje školu grafita za deset odabranih mladih koji će u šest susreta sa profesorom Aleksandrom Bunčićem prolaziti kroz praktičnu obuku iscrtavanja grafita. Zašto grafiti? Zato što su

Opširnije »