Startovala je nova letanja avantura – Otvoren OPENS Youth Fair

U centru Novog Sada, u prostorijama OPENS-a, pod sloganom „Letnja avantura startuje sa više uzbuđenja“ u utorak uveče otvoren je sedmi „OPENS sajam omladinskog turizma“.

Manifestaciju je zvanično otvorila Senka Bajić, dvostruka svetska prvakinja u mauntinbordu, doktorand na Fakultetu tehničkih nauka, uz podršku Ivana Petrovića, predsednika Upravnog odbora Egzit fondacije, Valentine Antić iz OPENS-a i Ognjena Cvjetićanina, člana gradskog veća zaduženog za sport i omladinu.

“Novi Sad je odavno širom otvorio vrata za sve mlade koji žele da se zabave i provedu, ali i da nešto novo nauče, da razmene znanja i iskustva, da pokažu svoje talente,” obratio se Cvjetićanin “Jer, naš grad je zahvaljujući Omladinskom sajmu turizma učvrstio svoju poziciju kao centar mladih iz celog sveta. Kako se bliži 2019. godina i ostvarenje titule Omladinska prestica Evrope, drago mi je što vidim da je svakim danom sve više mladih entuzijasta, da su projekti na kojima rade sve bolji, a njihove ideje sve održivije.”

Naš grad je najbolji primer kako se politika prema mladim ljudima približila direktno do njih, i oni su sada potpuno uključeni u donošenje odluka o pitanjima statusa i položaja mladih u gradu, kroz desetine omladinskih organizacija uz podršku Grada.

“Ono što je nama kao OPENS-u važno jeste da se pre nekoliko baš na Youth fair-u rodila ta ideja da mi konkurišemo kao grad za Omladinsku prestonicu Evrope i da nekako svima pokažemo, kada se ujedinimo, kada imamo i omladinske organizacije, različite institucije i grad, da možemo da napravimo odličan program,” istakla je koordinatorka za međunarodnu saradnju u OPENS-u, Valentina Antić.

Sajam omladinskog turizma održava se na tri lokacije u centru grada: na Trgu slobode, Katoličkoj porti i OPENS kancelariji u ulici Laze Telečkog 2. Jer, kako organizatori ističu, staro jezgro grada je zona koja ima sve što je mladom turisti potrebno, od zabave, festivala, suvenira i umetničkih predmeta pa do ekstremnog uzbuđenja.

Program ovogodišnje manifestacije mnogo je bogatiji i umesto dosadašnjeg akcenta na muzičkim dešavanjima, u prvom planu su sadržaji za mlade koji obogaćuju iskustvo boravka u Novom Sadu i Srbiji.

Na Trgu slobode se predstavlja turistička ponuda uz nastupe plesnih klubova i adrenalinskih sportova. Kultura i umetnost promovišu se putem radionica uz degustaciju bezalkoholnih koktela. Noćni bazar će događaju dati posebnu čar a muzički džez program je za uživanje poštovaoca kvalitetnog zvuka i atmosfere u Katoličkoj porti.

http://opens2019.rs/startovala-je-nova-letnja-avantura/

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »