AKINORI NOISHI U OMLADINSKOM CENTRU

Crteže japanskog doodle umetnika Akinori Noishi-ja ste već imali priliku da vidite na različitim lokacijama u Novom Sadu, a od sada, njegovi crteži krase i prostor Omladinskog centra OPENS!

Nakon što je obišao Nemačku, Francusku i Švajcarsku, Akinori dolazi u Novi Sad sa misijom širenja pozitivne energije. Njegovi crteži inspirisani japanskom mangom prate karaktere koji nose, kako ih sam naziva “Akijev osmeh”. Upravo taj osmeh je ono što povezuje ljude širom sveta – koliko god se međusobno razlikovali, svi nosimo univerzalni osmeh.

Pored ilustracije, veliko zadovoljstvo pronalazi i u tipografiji. Akijevi crteži naizgled predstavljaju jednostavne, nasmejane figure, ali za njega one su više od toga – svaka figura predstavlja određenu emociju, raspoloženje i ideju, pa tako zajedno njegove figure zapravo kreiraju “jezik sreće”.

“Ono što je specifično za moje crteže jeste da ih oslikavam na staklu, pa tako posmatrači imaju priliku da ga vide na različite načine u toku različitih perioda dana. Tokom jutra, kada je Sunce najsnažnije, refrakcije svetla čine da se moji akteri “šire po prostoru” dok po noći, oni su u velikom kontrastu sa pozadinom, čineći sreću prisutnom u svakom delu dana.”

Kao glavnu motivaciju za svoj rad, Noiširi navodi zabavu: “Biti umetnik je teško, pogotovo jer to zvanje često ne donosi mnogo novca. Ali, umetnost mi pruža priliku da se izrazim, ali istovremeno i zabavim. Takođe, izuzetno me čini srećnim što ljudi mogu da prepoznaju mene i moj rad širom sveta, što čini moj rad mnogo vrednim.”

“Umetnost bi trebala da bude pristupačna svima i ne samo ograničena na muzejske i galerijske prostore. Izuzetno mi je drago što moji crteži krase različita mesta sveta, a sada i različite lokacije u Novom Sadu – veoma sam zahvalan na tome!”

 

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »