NOVI SAD PRIČA O LETU

Nakon tromesečnog prolećnog karantina, mladi su jedva dočekali da ponovo osete Novi Sad i sva njegova dešavanja, pogotovo na otvorenom. Kej, kao omiljeno mesto svih studenata, već prvi dan po ukidanju vanrednog stanja, bio je prepun. Sa dolaskom lepog vremena, koje nismo mogli prikladno da dočekamo u karantinu, počela su da se popunjavaju sva mesta na otvorenom, gradske plaže, livade i parkovi, nakon njih i kafići pa je na kraju zaživeo i noćni život. Sve se vratilo u normalu, pa i potreba mladih da tople noći provedu u društvu.

 

Leto tek što je stiglo, a festivali po kojima je Novi Sad poznat, krenuli su da izbacuju svoje lajnapove. Priča se o svim onim letnjim noćima koja će biti provedena ispred bina i jakih svetala. Priča se o bioskopima na otovenom, o predstavama i koncertima, o džez svirkama u dvorištima pabova i pasaža. Piča se o ukusnoj hrani, roštilju i Dunavu. Priča se o zvucima papuča na vrelom betonu, kotrljanju rolera i zvoncetu sa bajsa. Priča se o psima na Bećarcu, vatri i muzici. Piča se o giricama sa Štranda, o pesku u patikama i skakanju u bazen. O terasama naših omiljenih kafića, krovovima zgrada, pomračenju meseca, vidikovcu, izletima po Fruškoj gori i o suncu. O porukama prijatelja iz inostranstva koji jedva čekaju da dođu u Novi Sad da ih mi, Novosađani, povedemo na naša “tajna” mesta. Kažu nam da smo tolerantni i da smo opušteniji od drugih, pa kad se vrate svojim kućama pričaju o nama i njemu. A mi smo, zna se, uvek tu da ih dočekamo, ugostimo, ispratimo i prenesemo delić našeg manira u neke druge zemlje i na neke druge ljude.

 

Da, priča se o letima u Novom Sadu, provereno!

Povezani članci:

FUNDCON: ZA ŠAKU DINARA

“Koordinator projekta se prijavljuje na konkurs poznat po rigoroznim uslovima i malim budžetima. Umesto da se plaši za svoj program, koordinator bira da konkurs okrene u svoju korist…“ Šesti nacionalni

Opširnije »