ODMOTAJ KLUPKO SVOJIH IDEJA

Kada na istom mestu okupite nekoliko odličnih ideja, malo entuzijazma i ambiciozne početnike, smestite ih u prostorije OPENSa i date mu formalno ime, to bi mogla biti onda – Škola omladinskog preduzetništva. Kroz program, učesnicima škole pruža se podrška kako bi bili proaktivni, pokrenuli posao kojim žele da se bave, spoznali kako da reše određeni društveni problem i kreiraju pozitivni društveni uticaj.

Kroz četiri radionice, predavači su posvećeni svakom članu grupe pojedinačno i razgovaraju o svakoj njihovoj ideji.

„Ubacili smo društvene igre u jednoj od radionica, gde će mladi moći da nauče osnovne pojmove za bavljenje društveno omladinskog preduzetništva. Koncentrišemo se, za početak, na ideje koje imaju svoje osnove i koje se mogu realizovati kao društveno preduzetničke, a potom i kako bi njih mogli konkretno da izvedu. Igra im može pomoći da saznaju koje su to ključne faze u osnivanju i razvoj preduzeća i da razumeju šta je to što je osnova i koja je suština,“ kaže jedan od voditelja radionice, Uroš Antić.

Radionice su posvećene razvoju ličnog, profesionalnog i kreativnog pojedinca, kao i umrežavanjem mladih i kreativnih ljudi. Učesnici programa, takođe učestvuju u stvaranju inovativnih ideja i događaja.

„Naučio sam kako treba da izgleda jedno društveno omladinsko preduzetništvo. Shvatio sam da postoje izazovi kroz ceo proces, i kako ih prebroditi. Dobili smo savete kako bismo mi sami mogli da poradimo na sebi. Nestrpljivo čekam karaj kako bih saznao kako nabaviti finansijska sredstva za realizovanje ideja,“ kaže Aleksa Stanišić, učesnik škole. Projekti kao što je ovaj, organizuju se u cilju pružanja adekvatne podrške i znanja. Ideja je podstaći što veći broj mladih da se osamostale, razviju svoje početne ideje kao i upoznaju sa eventualnim preprekama na tom putu.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »