OPENS AMBASADORI – MILAN KNEŽEVIĆ

Još jedan OPENS ambasador je Milan Knežević. Studira istoriju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu gde takođe uči i Kineski jezik. Kaže da se u  slobodno vreme najviše bavi muzikom, svira gitaru, piše i snima pesme.

 

Šta za tebe znači biti OPENS ambasador?

Biti OPENS ambasador za mene predstavlja priliku da budem aktivan faktor u povezivanju i podsticanju mladih.

 

Na koji način deluješ i želiš da doprineseš položaju mladih u gradu?

Želeo bih da doprinesem položaju mladih ljudi izlazeći u susret njihovim idejama i podstičući preko OPENS-a njihov osećaj pripadnosti jednoj aktivnoj i otvorenoj zajednici u kojoj se sva vrata lakše otvaraju.

 

Od sadržaja u gradu, omladinskih centara, više aktivnosti, održivih programa, do sopstvene inicijative, šta po tebi nedostaje mladima u gradu?

Više omladinskih centara koji bi podstakli njihove inicijative, i samim tim stvorili jači osećaj povezanosti omladinske zajednice. Jedan od problema je to što su mladi uglavnom oslonjeni sami na sebe kada su u pitanju realizacije njihovih ideja, umesto da budu oslonjeni jedni na druge.

 

Zašto je Novi Sad grad u koji mladi dolaze i rado u njemu ostaju?

Po mom mišljenju Novi Sad je privlačan mladima jer je u njemu najdominantnija energija studenata i srednjoškolaca. Novi Sad prirodno nosi tu titulu i baš zato nije ni čudo da se sam grad prilagođava njihovim potrebama i da se upravo takva energija ovde naglašava i slavi.

 

Kako komentarišeš citat „OPENS je put ka otvorenom uređenom sistemu i društvu“ ? 

Mislim da je ovim rečena suština i ne bi imao šta da dodam, osim da se apsolutno usaglasim.

 

Na koji OPENS-ov događaj koji si ponosan što se dogodio u tvom gradu

Ono što je mene i motivisalo da se zainteresujem za aktivnosti OPENS-a je bila kampanja “Čime ti bojiš grad” još krajem 2018. godine. Ponosan sam pre svega na vrednosti koje je time OPENS doneo u grad.

 

Kada bi mogli da te čuju svi mladi iz Novog Sada i okoline, koja bi bila tvoja poruka za njih?

Poručio bih im baš u ovom kontekstu, da rade kako na sopstvenom razvoju i ostvarivanju svojih ideja, tako i na kreiranju svoje autentičnosti.

 

 

 

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »