OPENS AMBASADORI – VALERIJA JOVIĆ

Među ovogodišnjim OPENS ambasadorima je i jedna doktorka stomatologije – Valerija Jović. Pored toga, ona je nosilac crnog pojasa japanske veštine Ju jitsu koju je trenirala 15 godina. Kaže da u slobodno vreme voli da trenira, vozi rolere, čita knjige i  igra se sa psom Milom i hrčkom Kokom.

Šta za tebe znači biti OPENS ambasador?

Biti OPENS ambasador je idealna prilika za stvaranje novih iskustava, unapređenje znanja i veština, kao i upoznavanje i pokretanje novih mladih ljudi, jer snaga je u svima nama, zato treba da je udružimo i sigurno možemo napraviti nešto korisno.

Na koji način deluješ i želiš da doprineseš položaju mladih u gradu?

Kao osoba koja iskreno veruje u suštinsku važnost koju obrazovanje i svakodnevno učenje ima u životu svakog čoveka, trudim se da tu ideju i živim i razvijam na sopstvenom primeru. Veoma sam posvećena neformalnom obrazovanju i vodeći se time, još od osnovne škole aktivno učestvujem u raznim edukacijama, seminarima, treninzima, obukama i svemu onom što me može učiniti kvalitetnijom osobom i korisnijom građankom. Uvek me obraduje kada vidim da neko želi da napreduje, bude drugačiji i donosi promenu u svojoj školi, fakultetu, poslu, gradu ili državi.

Od sadržaja u gradu, omladinskih centara, više aktivnosti, održivih programa, do sopstvene inicijative, šta po tebi nedostaje mladima u gradu?

Novi Sad je grad mladih i tu snagu koju mladi imaju treba da usmere na obrazovanje, edukacije, nova znanja, inovacije i sve ono što nas može učiniti boljim i stabilnijim, a sa druge strane zaštititi od onog najgoreg, a to su dosada, neznanje i podložnost manipulaciji.

Kada bi mogli da te čuju svi mladi iz Novog Sada i okoline, koja bi bila tvoja poruka za njih?

Moja poruka mladima je da možete uraditi sve što ste zamislili i ne treba da se plašite nevidljivih barijera i ograničenja. Samo treba da budete uporni, ambiciozni i verni sebi! Svako jutro zadajte sebi zadatke za taj dan i na kraju dana postavite sebi pitanje: „Šta sam uradio danas i koje sam zadatke od zadatih ispunio?“ Ako budete zadovoljni svojim odgovorom bićete zadovoljni svojim danom, a ako budete zadovoljni svakim danom, bićete zadovoljni svojim životom.

 

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »