VEBINAR POVODOM SVETSKOG DANA BEZ DUVANA

Povodom obeležavanja Svetskog dana bez duvana u nedelju, 31. maja 2020. godine, u organizaciji Zavoda za javno zdravlje Subotica organizovan je vebinar pod nazivom „Zaštitimo mlade od manipulacije duvanske industrije i sprečimo upotrebu duvana i nikotina među mladima“. Cilj vebinara bio je da se mladi upoznaju sa mitovima i manipulativnim marketinškim taktikama kojima se duvanska industrija služi kako bi ih privukla da i sami postanu korisnici.

Kako se Omladinska prestonica Evrope Novi Sad bavi mladima, a ovo je svakako tema koja je blisko povezana sa njima i njihovim zdravljem, jedna od učesnica na panelu bila je Nataša Igić, članica OPENS tima. Decenijama unazad, duvanska industrija koristi vrlo agresivne i strateški dobro planirane kampanje kako bi se obratila i plasirala svoje proizvode mladima. Ove godine biće organizovana kontra-marketinška kampanja koja će osnažiti mlade da se uključe u borbu protiv taktika 6 najvećih duvanskih industrija.

Globalna kampanja obuhvataće nekoliko tačaka poput raskrinkavanje i tumačenje marketinške taktike namenjene mladima, kao i osnaživanje uticaja pojedinca u borbi protiv duvanskih industrija.

Povezani članci:

Devojke u svetu tehnologija

OPENS i UNICEF Srbija sa ponosom predstavljaju program Devojke u svetu tehnologija kroz koji želimo da podstaknemo i osnažimo učešće mladih devojaka u ICT obrazovnim aktivnostima. Ovim povodom te pozivamo

Opširnije »