VEBINAR POVODOM SVETSKOG DANA BEZ DUVANA

Povodom obeležavanja Svetskog dana bez duvana u nedelju, 31. maja 2020. godine, u organizaciji Zavoda za javno zdravlje Subotica organizovan je vebinar pod nazivom „Zaštitimo mlade od manipulacije duvanske industrije i sprečimo upotrebu duvana i nikotina među mladima“. Cilj vebinara bio je da se mladi upoznaju sa mitovima i manipulativnim marketinškim taktikama kojima se duvanska industrija služi kako bi ih privukla da i sami postanu korisnici.

Kako se Omladinska prestonica Evrope Novi Sad bavi mladima, a ovo je svakako tema koja je blisko povezana sa njima i njihovim zdravljem, jedna od učesnica na panelu bila je Nataša Igić, članica OPENS tima. Decenijama unazad, duvanska industrija koristi vrlo agresivne i strateški dobro planirane kampanje kako bi se obratila i plasirala svoje proizvode mladima. Ove godine biće organizovana kontra-marketinška kampanja koja će osnažiti mlade da se uključe u borbu protiv taktika 6 najvećih duvanskih industrija.

Globalna kampanja obuhvataće nekoliko tačaka poput raskrinkavanje i tumačenje marketinške taktike namenjene mladima, kao i osnaživanje uticaja pojedinca u borbi protiv duvanskih industrija.

Povezani članci:

FUNDCON: ZA ŠAKU DINARA

“Koordinator projekta se prijavljuje na konkurs poznat po rigoroznim uslovima i malim budžetima. Umesto da se plaši za svoj program, koordinator bira da konkurs okrene u svoju korist…“ Šesti nacionalni

Opširnije »