Dubioza kolektiv predvode program velike OPENS žurke 14. decembra

Evropska koncertna atrakcija i globalno najuspešniji bend sa Balkana, Dubioza kolektiv, predvodiće program OPENS žurke koja će biti održana 14. decembra u velikoj dvorani SPENS-a, čime će uz ogroman naboj pozitivne energije biti proslavljena godina mladih u Novom Sadu!

Novi Sad je u 2019. godinu ušao sa 365 dana za nove prilike i mogućnosti za energiju mladih, kreativnost i inovacije koje se pre svega vide kroz kulturni, politički, ekonomski, društveni život Novog Sada i brojne omladinske programe.

Tokom 2019. godine OPENS je postao sinonim za otvorena vrata kroz koja su transfer energije, znanja, iskustva, informacija, ojačali kapacitete mladih ljudi.

Zahvaljujući tituli Omladinske prestonice Evrope, veliki broj organizacija posvećenih mladim ljudima je realizovao značajan broj projekata, uz podršku volontera i, na prvom mestu, Novosađana svih uzrasta, bez čije dobre energije ni jedan događaj ne bi imao smisla.

Velika zimska OPENS žurka biće održana upravo u želji da veliki broj pokrenutih projekata postane i ostane novosadska tradicija, a snažan program predvodiće regionalni heroji Dubioza Kolektiv. Njihova prepoznatljiva fuzija hip-hopa, ska i regea sa primesama tradicionalne etno muzike pokorila je Balkan, a brojnu publiku osvojili su provokativnim tekstovima i eksplozivnim nastupima, zbog kojih važe za jednu od najboljih koncertnih atrakcija.

Od njihovog prvog albuma „Dubioza kolektiv“, pa „Firme Ilegal“, „ Happy Machine“ sve do „Pjesmice za djecu i odrasle“, njihovog posljednjeg studijskog albuma, Dubioza je uvek nailazila na sjajne reakcije publike lako sticavši nove fanove koji su ekspresno prepoznali njihovu jedinstvenu energiju.

Među saradnicima im je i legendarni Manu Chao, kao i Benji Webbe i Skindred, a dobitnici su i mnogobrojnih nagrada, među kojima su MTV Adria Best Act i MTV Adria Video Play Diamond Award.

Proslava će, kao i sve aktivnosti OPENS-a, biti besplatna za sve Novosađane, uz obaveznu prethodnu registraciju. Više detalja o ostatku programa biće obavljeno uskoro.

Povezani članci:

OPENS State of EXIT

Fondacija EXIT i OPENS pozivaju organizacije civilnog društva iz Srbije i celog regiona da i ove godine budu deo OPENS State of EXIT zone, koja je posvećena svim temama značajnim

Opširnije »

OTVOREN KONKURS ZA ŠKOLU GRAFITA

U okviru programa OPENS organizuje školu grafita za deset odabranih mladih koji će u šest susreta sa profesorom Aleksandrom Bunčićem prolaziti kroz praktičnu obuku iscrtavanja grafita. Zašto grafiti? Zato što su

Opširnije »