DŽENIS DŽOPLIN PONELA ČETIRI NAGRADE SA 65. STERIJINOG POZORJA

Predstava „ Ko je ubio Dženis Džoplin?”, rađena u koprodukciji OPENS-a i Srpskog narodnog pozorišta, jedan je od naslova koji se našao u takmičarskoj selekciji 65. Sterijinog pozorja koje se održalo u periodu od 26. septembra do 4. oktobra 2020. godine.

U konkurenciji se takmičilo sedam predstava, po dve Bitef teatra (“Lepa Brena prodžekt” i “Kretanje”) i Srpskog narodnog pozorišta (“Smederevo 1941.” i “Ko je ubio Dženis Džoplin?”), te “Semper idem” Narodnog pozorišta Sombor, “Radnička hronika” Narodnog pozorišta Subotica i “Gustav je kriv za sve” subotičkog pozorišta “Deže Kostolanji”.

4. Ostvarenja predstave „Ko je ubio Dženis Džoplin“ na 65. Sterijinom pozorju:

Sterijina nagrada za scenski govor

– Nagrada publike 65. Sterijinog pozorja za najbolju predstavu (prosečna ocena 4,72)

-Sterijina nagrada iz Fonda „Dara Darinka Čalenić″ za najbolju mladu glumicu –Bojana Milanović za ulogu u predstavi „Ko je ubio Dženis Džoplin?“

– Nagrada „Dnevnika″ – dodeljena je Bojani Milanović za ulogu u predstavi „Ko je ubio Dženis Džoplin?“

ZAŠTO OVA PREDSTAVA:

Predstava “KO JE UBIO DŽENIS DŽOPLIN?” se realizuje u okviru OPENS programa (RAZNOLIKI MLADI U RAZNOLIKIM DRUŠTVIMA – Girl’s power) koji skreće pažnju na temu rodne ravnopravnosti, promoviše feministički pokret i mlade profesionalce ne bi li se uključili u osnaživanje devojaka i mladih žena u društvu.

Ova nekonvencionalna priča o velikoj umetnici pokazala nam je  kako je to biti žena koja se grčevito bori da ostvari svoje pravo na izbor. Predstava takođe treba da podseti društvo da su osnažene devojke i žene investicija u budućnost čitave zajednice i da samo puna podrška i prihvatanje različitosti vodi kvalitetnom životu pojedinca, ali i celog društva. Upravo iz tog razloga deo zarade predstave namenjen je OPENS-ovom Fondu za lični razvoj mladih.

Predstava “Ko je ubio Dženis Džoplin” odigraće se 10. oktobra 2020. godine  u Srpskom  narodnom pozorištu sa početkom u 12 časova, kao i 11. oktobra 2020. godine na Joakimfestu u Kragujevcu.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »