EVROPSKI DOGAĐAJ ZA MLADE U VARAŽDINU

Mnogi mladi žele biti uključeni u aktivno donošenje odluka, te biti upoznati sa radom raznih institucija. Razmena ideja, povezivanje, komunikacija i upoznavanje novih ljudi iz cele Evrope biće glavni ciljevi European Youth Eventa-a ove godine u Varaždinu.

Registracije za učestvovanje na Evropskom događaju za mlade u Varaždinu su otvorene!

Otvorene su prijave za učestvovanje mladih osoba od 15 do 30 godina na EYE-u Varaždin, jednom od najvažnijih i najvećih događaja za mlade u Evropi u 2022. godini! EYE Varaždin ili Evropski događaj za mlade biće održan 25. i 26. novembra u Areni Varaždin, a očekuje se dolazak oko 1000 mladih iz cele Europe. Otvaranje tema važnih mladima, ravnopravan dijalog s donosiocima odluka, aktivistima i stručnjacima iz različitih područja, davanje prostora mladima da izraze svoju kreativnost, umrežavaju se i komuniciraju – bez granica, cilj je ovog jednistvenog događaja za mlade. No, glavna poruka programa „Zero Borders“ („Bez granica“) usmerena je i na rušenje mentalnih i fizičkih barijera koje sprečavaju rast i razvoj na ličnom i globalnom nivou.

Više od 30 različitih aktivnosti

Program Zero Borders ponudiće u dva dana više od 30 različitih aktivnosti, panel diskusija, debata i radionica na kojima će mladi moći učestvovati fizički u Areni Varaždin, ali i online. Tri programska pravca Ta Politika, Cooltura i Henganje baviće se temama vezanima za politike za mlade, migracije, geopolitička previranja, političku participaciju mladih, zelene teme, izborne procese, umrežavanje i komunikaciju, upoznavanje institucija Evropskog parlamenta, a biće organizovani i različiti perfromansi, pozorišne predstave, sportske aktivnosti, ali žurke i veliki završni koncert s međunarodnim izvođačem. Sve aktivnosti su besplatne.

Registracije učesnika

Na EYE-u Varaždin mogu učestvovati samo mlade osobe od 15 do 30 godina, uz uslov da se prethodno registruju. Svi zainteresovani mladi mogu se registrovati od danas putem prijavnog obrasca: https://forms.gle/T4gY5SziF95WuHBw7.

EYE se inače održava svake dve godine u Strasbourgu u Francuskoj, a ovo je inicijativa koja EYE dovodi u druge evropske gradove i regije. Organizatori EYE-a Varaždin su Udruga mladih Varaždinski underground klub – V.U.K. i P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu Varaždin, a partneri na projektu su Mreža mladih Hrvatske i Savez izviđača Hrvatske s Gradom Varaždinom i Turističkom zajednicom Grada Varaždina. EYE Varaždin ko-organizuje i finansijski podržava Evropski parlament.

Više informacija o EYE-u Varaždin dostupno je na službenoj web stanici: www.eyevarazdin.eu

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »