EXIT i OPENS biraju mlade muzičke zvezde! Turneja se nastavlja…

Zakuvalo se i sve je teži zadatak pred nama. Ali idemo iz početka.

Rano je jutro, kamper je spreman, žiri spakovan i plej lista napravljena. OPENS Play@EXIT ima novu avanturu ispred sebe – komplet lepinja, kulturni centar i Republika. Dabome, idemo u Užice po sledeći bend za ovogodišnji EXIT!

“Kada smo pokrenuli konkurs znali smo šta želimo da postignemo, ali je realizacija zapravo otišla korak dalje. Ma kako se beznačajno činilo, mi smo mladim, često srednjoškolskim bendovima dali priliku da sviraju, da ih čuju ljudi koji su dugo u ovom poslu i da eventualno i nastupe na jednom od najboljih evropskih festivala. Makar nam je to bila početna ideja dok nas prosto neki od ovih bendova nisu ‘oduvali’ ponašanjem, energijom i neverovatnim zvukom,” priča koordinatorka za međunarodnu saradnju OPENSa, Valentina Antić.

Od 4. do 7. jula, a prvi put u istoriji Exita, Play@EXIT konkurs dolazi muzičarima na prag, a selektorski tim OPENS Play@EXIT konkursa čine koordinatorka za međunarodnu saradnju OPENS-a, Valentina Antić, kao i članovi buking tima EXIT festivala, Milan Rakić, Igor “Zgro” Todorović i Miroslav Miletić. U svakom gradu imamo podršku i partnera na lokalu.

“Ovo je važno jer je tačno pokazatelj onoga što radimo. Dakle nije ideja da OPENS dođe, posluša po neki bend i onda ode. Već je ideja da se uključe lokalne organizacije, da se organizuju aktivacije i događaji za mlade u tom delu Srbije i da na kraju nekoga sa sobom vodimo i na Tvrđavu,” dodaje Valentina.

Užice je gorelo. I treba nam nedelju dana da se oporavimo. Sada neka se spremi Pančevo – grad sa najviše prijava do sada

U utorak 20. maja svoj talenat pokazaće pop-rock bend Rampa, indie elektro-pop sastav Ljubičice, punk rock/power pop ime Sindrom, grunge Beograđani Danga, funk&psychedelic rokeri Aleja velikana, alter rock bend Poptop, world/dnb/rnr Beograđani O Nomad, instrumentalni surfer Moussaka, pankeri Ukratko Štef, groove metalci Dusi, alternativci Reci Cimet i art pop pevačica Ksenija Kuljača.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »