FISCAL SOLUTIONS KOMPANIJA PODRŽAVA MLADE

Ove godine pokrenut je OPENS fond za lični razvoj koji podržava mlade žene i devojke i mlade umetnike/ce, koji žele da steknu kompetencije i veštine potrebne za uspeh u izabranim profesijama i/ili na ličnom planu. Prioritet kroz konkurs su imali mlade žene i mladi umetnici/e, koji su već aktivni u zajednici i imaju reference za svoj rad. Novac koji je stipendistima na raspolaganju izdvojen je kroz deo zarade prikupljene prilikom izvođenja predstave ”Ko je ubio Dženis Džoplin?” u toku 2020. i 2021. godine, kao i kroz donaciju korporativnog partnera koju je obezbedila kompanija ”FISCAL SOLUTIONS”. Fiscal Solutions je jedna od vodećih kompanija na internacionalnom tržištu retail tehnologija – bave se proizvodnjom softvera kao fiskalnih rešenja za različite zemlje. Posluju u 17 zemalja i njihovi klijenti su svetski maloprodajni lanci ( Dechatlon, Deichman, H&M npr) kao i proizvođači POS (Point of Sale) softvera. OPENS tim je imao priliku da razgovara sa Teodorom Dunčić Magazin, koja je Marketing Manager u kompaniji Fiscal Solutions.

Kako ste povezani sa mladima?

-Ono što je karakteristično za našu kompaniju jeste kultura sa jasnim vrednostima da svako treba da bude ono što jeste i da je jedino znanje bitno. Vidimo mlade kao pokretač pozitivnih promena. Što se tiče konkretno našeg tima, čak 51% posto pripada generaciji milenijalaca a 14% generaciji Z. Ponosni smo na tu činjenicu i energija pozitive, kao i taj elan mladih koji je definitivno prisutan u našem timu.

Zašto ste se odlučili da podržite OPENS?

-Još jedna od naših bitnih vrednosti jeste da pomognemo kad god možemo i kome god možemo – pa upravo zbog toga smo i sami organizovali, te isto tako bili učesnici brojnih humanitarnih projekata. OPENS smo prepoznali kao jednu od krovnih organizacija u našem okruženju čiji projekti ne samo da rešavaju neke posledice, već upravo utiču na uzrok i uče mlade ljude pravim vrednostima – a sve to kroz primere i praksu. Upravo zbog toga smo odlučili da budemo deo projekata – jer smatramo da mladima treba pružiti konkretne prilike da uče nešto novo i ulažu u sebe.

Zašto je važna saradnja izmedju korporativnog i nevladinog sektora?

-Svi znamo zašto je ova saradnja bitna – korporativni svet stvara profit, a u nevladinom ga nema. Korporativni svet ispunjava svoje poslovne ciljeve, ali i pored toga može da doprinese boljitku svog okruženja i sveta generalno. Korporativni svet nekada za to nema vremena – a novca sigurno ima. Zato je tu nevladin sektor, da se bavi vrednostima i ciljevima koji su bitni za sve nas i našu budućnost. Upravo zbog toga je OPENS ključan – imate već ustaljene projekte, network ljudi za saradnju – i znate šta se dešava u nevladinom sektoru. Nama je saradnja sa vama bila fenomenalna jer smo imali novac, a nismo u tom momentu znali kako da ga usmerimo na pravi način. Sa vama znamo da je usmeren na sjajne projekte i da će kroz to mladi napredovati – a to je svakako jedna od najznačajnih stvari i jedna od naših vrednosti kojima se vodimo – pružiti mladima prilike da budu bolji i da se usavršavaju. Dosta IT kompanija ima programe stipendiranja, što je sjajno – ali šta je sa umetnošću? Zato nam je mnogo drago što smo pored projekta „Uključi se, pronađi rešenje!“ bili i deo projekta za lični razvoj gde smo jednoj mladoj umetnici omogućili jednogodišnju stipendiju.

Na ovogodišnjem konkursu Fonda za lični razvoj,  podržana je Arijana Fišić u kategoriji za mlade žene i devojke, dok je Sara Kecman pobednica konkursa za kategoriju mladih umetnika. 

Više o radu kompanije, pogledajte na LINKU.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »