KAD NAJVIŠE GRMI, NAJMANJE KIŠE PADA

Nakon završenog konkursa  ‘’Poslovice – vanvremenske mudrosti’’ pristiglo je 1024 rada iz 35 srednjih škola, od kojih je 899 radova odgovaralo uslovima konkursa. Cilj projekta jeste da se učenici srednje škole animiraju, podstaknu i povežu sa tradicijom i kulturom svoje zemlje  na drugačiji i moderniji način.

Prema odluci žirija, pobednice prve poslovice „Kad najviše grmi, najmanje kiše pada“, bile su Milana ĐukićMilica Novaković, učenice  III4 razreda Ekonomske srednje škole Bosa Milićević iz Subotice, pod mentorstvom Jelene Strelarac.

Škola koja je poslala najviše  radova koji odgovaraju uslovima konkursa je Gimnazija ,,Veljko Petrović’’  iz Sombora.

U narednom periodu, objavićemo najuspešnije učenike i škole preostalih 5 poslovica. 

PODSETIMO SE USLOVA KONKURSA:

Po završetku konkursa nagradićemo pojedince (timove),  škole i nastavnike, tačnije iz svake oblasti po jednu kratku priču. Svaki pojedinac ili tim mogao je  učestvovati na konkursu sa po jednim radom. Za svaku od 6 oblasti (poslovica), birao se po jedan najbolji rad, a svaki od njih nagradili smo sa po 60.000,00 dinara. Da bi škola ispunila uslove za nagrađivanje trebalo je  da se pošalje minimum dva rada za svaku od 6 oblasti.  Nagradili smo i škole iz kojih nagrađeni radovi iz zadatih 6 oblasti  dolaze sa 30.000,00 dinara. Škola koja bude  poslala najviše radova koji odgovaraju uslovima konkursa, nagradiće se sa 60.000,00 dinara. Takođe, profesori (mentori) svakog od šest nagrađenih radova (pojedinca ili tima), nagradiće se sa po 30.000,00 dinara.

Čitav proces realizacije  konkursa kao i dodele nagrađenih,  emitovaće se putem Radio-televizije Vojvodine, kao javnog servisa Republike Srbije.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »