KO JE UBIO DŽENIS DŽOPLIN NA 47. INFANT FESTIVALU

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, INFANT održan je u periodu od 4. do 6. septembra 2020. godine. U sklopu programa, 6. septembra sa početkom  u 20:30 časova odigrana je i predstava Srpskog narodnog pozorišta “Ko je ubio Dženis Džoplin. Celokupan program ovogodišnjeg festivala realizovao se na otvorenom prostoru u Kineskoj četvrti, a ulaz za sve programe bio je besplatan.

 

„Ko je ubio Dženis Džoplin?” je intrigantna predstava sa obiljem muzičkog repertoara koja nas vodi u 1970. godinu, u sobu 105 holivudskog „Lendmark“ hotela, gde je sa samo 27 godina umrla Dženis Džoplin. Ko je ubio Dženis Džoplin – porodica, prijatelji, propale ljubavi, alkohol, droga ili društvo u kojem je živela?

Predstava “Ko je ubio Dženis Džoplin?” izvodi se u koprodukciji OPENS-a i Srpskog narodnog pozorišta, u režiji Sonje Petrović i po originalnom tekstu Tijane Grumić.

 

U predstavi igraju: Bojana Milanović, Sonja Isailović, Vukašin Ranđelović, Dimitrije Aranđelović, Stefan Vukić, Petar Banjac, Filip Grubač i Igor Sakač.

Scenograf je Željko Piškorić, kostime potpisuje Senka Ranisavljević, dizajn svetla Marko Radanović, a za muzički repertoar zadužen je UV bend u živom izvođenju.

 

Više o realizovanoj  predstavi na LINKU 

 

 

 

 

Povezani članci:

FUNDCON: ZA ŠAKU DINARA

“Koordinator projekta se prijavljuje na konkurs poznat po rigoroznim uslovima i malim budžetima. Umesto da se plaši za svoj program, koordinator bira da konkurs okrene u svoju korist…“ Šesti nacionalni

Opširnije »