KONKURS IMAM PRAVO NA PRAVO

Omladinski savez udruženja „Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS“ raspisuje konkurs na temu “Ja imam pravo na pravo”.

Radovi treba da predstavljaju lične priče učesnika konkursa i njihovi pogledi na svoja prava koja se šalju u nekoj od tri navedene forme:

  1. Pisana forma (pismo, poezija…)
  2. Ilustracija (crtež, fotografija, slika…)
  3. Video zapis (u trajanju do 30 sekundi)

Po konkursu će se nagrađivati pojedinci

Svaki pojedinac ili tim može učestvovati na konkursu sa po jednim radom. Za svaku od 3 forme, bira se po jedan najbolji rad, a svaki od njih će biti nagrađen sa vaučerom za putovanja.

SLANJE RADOVA:

Učesnici  radove treba da pošalje elektronskim putem na adresu OFFICE@OPENS.RS pod nazivom mejla: Konkurs Ja imam pravo na pravo 2021.

Svaki rad treba da bude obeležen na sledeći način : Ime i prezime učesnika konkursa, forma rada.

Sve radove koji nisu prebačeni u elektronsku formu, poslati na adresu Omladinski savez udruženja OPENS, Bulevar Despota Stefana broj 5, Novi Sad, sa naznakon za konkurs Ja imam pravo na pravo.

Radovi koji ne odgovaraju navedenim uslovima konkursa neće biti uzeti u razmatranje.

Početak konkursa je 01. Novembar 2021. godine, a krajnji rok za slanje prijava je 1. decembar do 16 časova.

Pronađite inspiraciju u tome kako vi vidite vaše pravo na slobodno vreme, pravo na lični razvoj, pravo na stvaranje, rekreaciju i pravo na zabavu.

Svi učesnici konkurs biće pozvani na glavni događaj, panel diskusiju na Međunarodni dan ljuskih prava 10. decembra, gde će i biti proglašenje pobednika konkursa. Takođe je predviđeno predavanje i panel diskusija na temu “Zašto su meni moja prava bitna”,  koja će se održati u Omladinskom centru OPENS (Bulevar despota Stefana 5). Tokom panel diskusije, fokus će biti na pravima mladih koji će imati priliku da se upoznaju sa njima i dobiju informaciju od predavača i panelista koji imaju iskustva u ovoj oblasti.

Decembar je mesec kada pričamo o pravima, hajde da u tom duhu i zatvorimo ovu godinu i okrenemo se sledećoj sa većim „znanjem“.

Međunarodni dan ljudskih prava obeležava se 10. decembra svake godine. Ovaj datum je izabran jer je tada usvojena i potpisana Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima. Sama ideja ovakvog obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava potekla je od prava na slobodno vreme – pravo na vreme za lični rast, pravo na stvaranje, rekreaciju i pravo na zabavu.

Za sve dodatne informacijemožete da pišete na mejl: bojana@opens.rs

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »