Kreiraj priručnik za mlade o Novom Sadu i osvoji putovanje!

Znate li onu višedecenijsku svađu u Novom Sadu između dva tabora oko toga da li je bolji index sendvič u Maji ili u Vanesi? Čak ni mi, unutar tima, ne možemo da se usaglasimo koje mesto treba preporučiti gostima. Zato smo odlučili da to uradiš ti!

Smislili smo ’’OPENS Challenge’’ – takmičenje među mladima usmereno na razvoj omladinskog turizma. A, zapravo je jednostavnije nego što se piše: prosto želimo da pružimo priliku mladim Novosađanima da približe svoj grad mladima iz regiona i Evrope tako što će kreirati kratak, moderan i interesantan turistički priručnik (guide) za one koji dolaze u Novi Sad. Ukoliko znaš šta je ono najbolje što Novi Sad može da ponudi i znaš kako da svoj grad predstaviš na zanimljiv način, ovo je konkurs za tebe! Pokaži nam svojim fotografijama i savetima kako mladi vide Novi Sad!

Šta treba da uradim?

Sastavi tim mladih do četiri osobe koje imaju od 18 do 30 godina i žive, rade ili studiraju na teritoriji Novog Sada i imaju inovativne ideje u oblasti omladisnskog turizma i prijavi se.  Prijava se vrši popunjavanjem online formulara i prilaganjem Priručnika u okviru istog do 25. juna 2018. u 23:59h. Naknadne i nepotpune prijave se neće razmatrati. Obaveštenje o ulasku u uži krug najbolji timovi će dobiti do 1. jula 2018.  Samo timovi koji budu imali najinovativnije i najinteresantnije ideje biće pozvani u uži krug da predstave svoj priručnik na konferenciji koja će se održati 11. jula u Novom Sadu,  u okviru ’’OPENS YOUTH FAIR’’ sajma omladinskog turizma. Najbolji turistički priručnik, koji stručni žiri odabere na konferenciji, će se dodatno razviti i realizovati u saradnji sa OPENS-om u vidu štampanog priručnika. Takođe, najbolji tim će dobiti nagradno putovanje!

Šta moj priručnik treba da sadrži?

Prilikom popunjavanja online formulara Priručnik treba dostaviti na srpskom ili engleskom jeziku u PDF formatu do 20 strana A4 formata, veličine do 100MB.

Učesnici konkursa imaju slobodu da Priručniku daju svoj naziv, urede sadržaj po svojoj želji, u skladu sa potrebama i interesovanjima mladih koji dolaze u Novi Sad. Sadržaj Priručnika mora biti kreativan i prilagođen mladima. Na primer, u Priručnik mogu da se unesu osnovne informacije o Novom Sadu:

  • Zanimljivi restorani i kafići
  • Skrivena mesta
  • Hoteli i hosteli
  • Mesta koja treba obići u slučaju jednodnevne/dvodnevne posete
  • Urbane legende
  • Mesta za izlaske
  • Događaji od značaja
  • Kulturni i sportskisadržaj, itd.
Kako priručnik treba da izgleda?

Priručnik treba da bude vizelno zanimljiv mladima. Učesnici konkursa imaju slobodu da sami urade dizajn, ubace fotografije i drugi sličan kreativan sadržaj. Ovim putem se skreće pažnja da su učesnici konkursa dužni da vode računa o autorskim pravima vlasnika fotografija i drugog sličnog sadržaja koji unose u Priručnik.

Po završetku ’’OPENS Challenge’’-a, dizajn i tekst najboljeg Priručnika će se dodatno razviti u saradnji sa OPENS-om, radi pripreme za štampu i objavljivanja.

Za više informacija, možete nam i pisati na konkurs@opens2019.rs

(http://opens2019.rs/uputstvo-za-izradu-prirucnika-o-novom-sadu-za-mlade/)

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »