NE GLEDA BOG NA KALJAVE NOGE, VEĆ NA ČISTO SRCE

Nakon završenog konkursa  ‘’Poslovice – vanvremenske mudrosti’’ pristiglo je 1024 rada iz 35 srednjih škola, od kojih je 899 radova odgovaralo uslovima konkursa. Cilj projekta jeste da se učenici srednje škole animiraju, podstaknu i povežu sa tradicijom i kulturom svoje zemlje  na drugačiji i moderniji način.

Prema odluci žirija, pobednica poslednje poslovice „Ne gleda Bog na kaljave noge, već na čisto srce“, bila je Sanela Usković, učenica  II-2 razreda,  srednje škole „Vuk Karadžić“ iz Sečnja, pod mentorstvom Danijele Aleksić.

Škola koja je poslala najviše  radova koji odgovaraju uslovima konkursa je Gimnazija ,,Veljko Petrović’’  iz Sombora.

 

PODSETIMO SE USLOVA KONKURSA:

Po završetku konkursa nagradićemo pojedince (timove),  škole i nastavnike, tačnije iz svake oblasti po jednu kratku priču. Svaki pojedinac ili tim mogao je  učestvovati na konkursu sa po jednim radom. Za svaku od 6 oblasti (poslovica), birao se po jedan najbolji rad, a svaki od njih nagradili smo sa po 60.000,00 dinara. Da bi škola ispunila uslove za nagrađivanje trebalo je  da se pošalje minimum dva rada za svaku od 6 oblasti.  Nagradili smo i škole iz kojih nagrađeni radovi iz zadatih 6 oblasti  dolaze sa 30.000,00 dinara. Škola koja bude  poslala najviše radova koji odgovaraju uslovima konkursa, nagradiće se sa 60.000,00 dinara. Takođe, profesori (mentori) svakog od šest nagrađenih radova (pojedinca ili tima), nagradiće se sa po 30.000,00 dinara.

 

Čitav proces realizacije  konkursa kao i dodele nagrađenih,  emitovaće se putem Radio-televizije Vojvodine, kao javnog servisa Republike Srbije.

Povezani članci:

Međunarodni Dan studenata u OPENSu

Međunarodni dan studenata je globalno priznat dan posvećen studentskoj zajednici i njihovim doprinosima društvu. Ovaj dan se obeležava svake godine 17. novembra i pruža priliku da se naglasi važnost obrazovanja

Opširnije »