Novi Sad 26. januara slavi titulu Omladinske prestonice Evrope uz svetske muzičke zvezde!

Novi Sad u 2019. godinu ulazi kao Omladinska prestonica Evrope, a ova prestižna titula koju dodeljuje Evropski omladinski forum, biće proslavljena u subotu, 26. januara. Svečanost počinje ceremonijom otvaranja u novosadskoj Sinagogi, na kojoj se očekuje prisustvo državnog vrha Srbije i brojnih evropskih zvanica, nakon čega se velika proslava nastavlja uz žurku u Velikoj sali SPENS-a na kojoj će nastupiti prestižne svetske, regionalne i domaće muzičke zvezde, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj kući u Novom Sadu.

Na veliku žurku otvaranja Omladinske prestonice Evrope dolazi jedna od najaktuelnijih zvezda nove generacije, Jax Jones, višestruko nominovan za prestižne BRIT i Gremi nagrade. Pored što je odnedavno ušao u prestižni krug izvođača sa preko milijardu pregleda na najpopularnijem video servisu YouTube, njegovi hitovi “You Don’t Know Me”, “Breathe”, “Ring, Ring” i brojni drugi, ne silaze sa radijskih talasa širom Evrope, od kojih je najnoviji “Play”, izdat u saradnji sa grupom Years&Years. Njemu će se pridružiti i superpopularni francuski DJ duo Ofenbach, koji su izazvali euforiju na svetskoj sceni numerama “Be Mine”, “Party” i “Katchi”, ali i uspešni turski DJ i producent Mahmut Orhan koji je svetsku slavu stekao sa mega hitovima “Feel”, “Save Me” i “6 Days” koji broje preko 550 miliona Youtube pregleda! Sve tri međunarodne zvezde pored nastupa na velikim festivalima širom sveta, ostali su u sećanju domaće publike i po euforiji koju su izazvali na glavnoj bini EXIT festivala pred više desetina hiljada ljudi! Na ovoj manifestaciji nastupiće i jedan od najvažnijih rok sastava na ovim prostorima, Van Gogh, čiji rasprodati koncerti u najvećim sportskim dvoranama u zemlji, najbolje govore o njihovom repertoaru hitova u poslednjih trideset godina. U Veliku salu SPENS-a dolaze i beogradski kantautor koji je osvojio srca širom regiona, Marko Louis, kao i sarajevski sastav poznat po energičnim muzičkim nastupima i britkim tekstovima, Helem Nejse.

“ Sa izrazitim zadovoljstvom i ponosom najavljujemo međunarodnu manifestaciju sa kojom će Novi Sad u velikom stilu započeti obeležavanje titule Omladinske prestonice Evrope. Ove godine kroz naše programe prošlo je preko 75 hiljada mladih ljudi, a naredne godine nas očekuje bogat program koji će obuhvati preko pola miliona mladih ljudi iz čitave Evrope”, izjavio je koordinator OPENS-a, Vukašin Grozdanović.

Jedan od najvećih regionalnih rok bendova, Van Gogh je od objavljivanja prvog albuma 1986. godine, pa sve do danas,  održao svoju energiju i i prepoznatljivi zvuk koji se može ukratko opisati kao čisti rokenrol.  Nastup u Novom Sadu dolazi u momentu objavljivanja novog singla sa predstojećeg jubilarnog 10. studijskog izdanja.

“Reč je o novom Van Goghu, a singl koji je izašao samo je najava albuma. Plan nam je da ceo album, kao poklon, izađe 13. februara, ali uvek možete očekivati iznenađenja. Veoma mi je drago što smo deo ovako šarenog lineup-a, i da mi uvodimo Grad u godinu mladih,”, kaže Zvonimir Đukić Đule, frontmen grupe Van Gog.

Manifestacija u Velikoj dvorani SPENS-a počeće već u 20h, i trajaće do 4.30h, dok je ulazak na žurku besplatan, uz obaveznu prethodnu registraciju na sajtu www.opens2019.rs.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »