ODRŽANA NACIONALNA KONFERENCIJA”MENTALNO ZDRAVLJE MLADIH”

Druga po redu nacionalna konferencija „Mentalno zdravlje mladih“ održana je 06.juna 2024. godine sa početkom u 9.30 časova u Omladinskom centru OPENS u Novom Sadu (Bulevar despota Stefana 5).

Učesnicima konferencije u uvodnom delu konferencije obratili su se ambasador Australije u Srbiji, gospodin Daniel Emery, rukovoditeljka programa za mlade u kacelariji Unicefa u Srbiji Stanislava Vučković, pomoćnica ministra turizma i omladine Ivana Antonijević i koordinatorka programa mentalnog zdravlja ”Sazvežđe podrške” u OPENSu.

Program konferencije započet je panel diskusijama na teme: ”Identitet mladih u nesigurnom svetu” i ”Uticaj digitalizacije na komunikaciju mladih”. Pored ovih tema, učesnici konferencije su imali priliku da kroz učešće na radionicama nauče više o specifičnostima rada sa maloletnicima, transgeneracijskoj traumi, psihologiji sporta, bolestima zavisnosti kod mladih kao i o upravljanju grupnom dinamikom. Konferencija je završena predavanjima na teme: ”Korišćenja psihoaktivnih supstanci u terapiji”, ”Ples pokret i nega mentalnog zdravlja” i ”Umetnost i mentalno zdravlje”.

Konferenciji je prisustvovalo ukupno 93 učesnika, među kojima su se nalazili nastavnici koji rade u školama, psiholozi, psihijatri, predstavnici institucija, volonteri u nevladinim organizacijama, i ostali koji rade sa mladima i koji su konferenciju videli kao značajan resurs za sstručnjaka , mladih, institucija iz Novog Sada i drugih gradova sa svoj budući rad.

Konferenciju je organizovao Omladinski savez udruženja OPENS u saradnji sa neformalnom mrežom „Sazvežđe podrške“ uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada – Kancelarija za mlade, a pod pokroviteljstvom Australijske ambasade.

Ovom konferencijom doprineli smo umrežavanju i unapređenju znanja i veština stručnjaka koji rade sa mladima i za mlade, a vezano za unapređenje mentalnog zdravlja mladih.

Povezani članci:

Devojke u svetu tehnologija

OPENS i UNICEF Srbija sa ponosom predstavljaju program Devojke u svetu tehnologija kroz koji želimo da podstaknemo i osnažimo učešće mladih devojaka u ICT obrazovnim aktivnostima. Ovim povodom te pozivamo

Opširnije »