OKTOBARSKA NAGRADA U RUKAMA VOLONTERA I VOLONTERKI GRADA NOVOG SADA

Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra – Dana oslobođenja Novog Sada, kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja, postignuta u toku jedne ili više godina, u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti.

Danas, 23. oktobra 2020. godine dodeljena je Oktobarska nagrada u Gradskoj kući, Grada Novog Sada. Ovogodišnje nagrade zasluženo su dobili volonteri i volonterke Novog Sada, dr Nebojša Kuzmanović i Klinika za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine.

U ime svih volontera i volonterki nagradu je preuzeo naš najstariji volonter u Novom Sadu – Milan Dudić, poznatiji kao deda Mića. Milan Dudić ima 83 godine i bogato volontersko iskustvo iza sebe. I dalje je aktivan na volonterskim aktivnostima iz različitih oblasti i personifikuje sve vrednosti koje predstavljaju volontiranje i volonterizam u zajednici.

-Volonteri imaju važnu ulogu u sportu, kulturi, omladinskom aktivizmu, zdravlju, ekologiji kao i u vanrednim situacijama. Ovo je takođe nagrada svakom organizatoru volonterskih aktivnosti iz svih sektora. – Milan Dudić

Volontiranje treba praktikovati i vežbati svaki dan, u miru i harmoniji raditi i graditi vrednosti solidarnosti, humanosti i tolerancije. Ovo je nagrada za angažman volontera i volonterki u realizaciji aktivnosti u kulturi, rada sa mladima, ekologiji, zdravlju i radu sa osetljivim grupa u sportu, ali i za izuzetno zalaganje i podršku koju su pružili tokom vanrednog stanja i pandemije COVID-19. Novčana nagrada u iznosu od 130.000 dinara utrošiće se uz zajedničku odluku svih uključenih volontera koji su doprineli da naš grad živi i odiše mladošću i timskim radom.

Izuzetno je važno da u zajednici postoji uređen sistem volontiranja, a nagrada je takođe podsticaj za zajednički rad organizatora volontiranja u Novom Sadu na sistemskom unapređenju standarda kvaliteta rada sa volonterima i razumevanja važnosti uloge volontera u društvu. Oktobarska nagrada je primer kako mladi mogu da doprinesu razvoju svoje lokalne zajednice i grada, koji širi dobru energiju na uličnim akcijama i koji slavi zdrave stilove života.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »