OMLADINSKE ORGANIZACIJE NA TERENU

Zbog aktuelne situacije u vezi sa borbom protiv COVID – 19, omladinske organizacije u saradnji sa Crvenim krstom i Kriznim štabom, otpočele su volonterske akcije nabavke i dostave osnovnih namirnica za starije sugrađane na teritoriji Novog Sada.

Omladinski sektor će na adekvatan način da sprovodi mere Vlade Srbije, određene od strane Ministarstva omladine i sporta, gde će se bezbednost i sigurnost kako volontera, tako i korisnika volonterskih programa staviti na prvo mesto uz odgovarajuće zdravstvene mere. Angažovani volonteri će pre odlaska na sam teren proći neophodnu obuku i sve informacije koje su potrebne kako bi na odgovoran i adekvatan način uz zaštitnu opremu volontirali i pomogli starijim sugrađanima.

Koordinatori akcije apeluju da se svi zainteresovani volonteri jave već postojećim organizacijama i Crvenom krstu radi što bolje kooridinisanog rada – gde će kroz zajedničke napore da budu solidarna podrška onima kojima je to najpotrebnije. Više od 250 volontera omladinskih organizacija iz Novog Sada, Omladinske prestonice Evrope Novi Sad (OPENS), Novosadskog volonterskog servisa, Instituta za omladinsku politiku, Novosadskog omladinskog foruma, Kolpinga, Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu, Čepom do osmeha, Udruženja građana „YOUTH Fest“, Novosadskog humanitarnog centra kao i Evropskog omladinskog centra Vojvodine odazvali su se pozivu kako bi podržali akciju.

Usled vanrednih i kriznih situacija neminovno je spomenuti koliko je volontiranje od krucijalne važnosti za društvo, jer upravo kroz učešće na volonterskim programima možemo da doprinesemo kako boljem funkcionisanju naše zajednice, tako i našem ličnom rastu i razvoju.

Čuvajući sebe čuvamo i druge.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »