RESURS KAFE: OMLADINSKI RADNICI/CE – POMODARSTVO ILI POTREBA?

07 Dec/2021 Objavljeno u Vesti

OPENS ove godine u okviru Programa jačanja kapaciteta organizacija realiziju niz događaja pod nazivom Resurs kafe, sa ciljem okupljanja omladinskih organizacija i organizacija za mlade radi unapređenja održivosti rada organizacija u gradu Novom Sadu.

Četvrti u nizu Resurs kafe će biti održan u petak, 17.decembra, u 18 časova u prostorijama Zenit books knjižare. Za ovo, četvrto po redu viđanje, tema će biti “Omladinski radnici/ce – pomodarstvo ili potreba?”, a govornici su Jelena Stojanović, izvršna direktorka NAPOR-a -Nacionalne asocijacije praktičara/ki omladinskog rada i Nemanja Obradović, programski koordinator NAPOR-a. Jelena i Nemanja zajedno će pričati o ulogama omladinskih radnika u društvu, o tome koliko je važno da u direktnom radu sa mladima imamo stručne i kompetentne omladinske radnike/ce, koji su vođeni vrednostima (etičkim kodeksom omladinskih radnika/ca). Ova tema je ključna kada pričamo o sistemskoj
brizi o mladima, o profesionalnom odnosu, o kontinuiranoj podršci koju mladi danas trebaju više nego ikada pre!

Koncept Resurs kafe-a
Resurs kafe je tako koncipiran da podstiče neformalni  razgovor, debatu, interakciju i dijalog između govornika i učesnika. Najuspešniji su oni Resurs kafei koji stvaraju ugodnu atmosferu u kojoj se svi prisutnu uključuju u
diskusiju. To nisu duga predavanja sa pasivnom publikom koja samo sluša predavača, već upravo obratno. Resurs cafe namenjen je, pre svega, omladinskim i organizacijama koje rade sa mladima.

Zašto radimo Resurs kafe?
Ove godine organizujemo 4 Resurs kafe-a na 4 različite tema. Resurs kafe je koncept koji je namenjen jačanju kapaciteta organizacija na lokalu. Ujedno predstavlja zaseban događaj na kojima razgovaramo o temama koje se odnose na održivi rad organizacije u kontekstu pandemije, ali u neformalnijoj atmosferi.

Kako da se prijavite?
Broj učesnika je ograničen na 15.  Prijava za Resurs kafe se nalazi na sledećem LINKU.
Za više informacija obratiti se na

ZENIT BOOKS je radni prostor za kreativno delovanje koji omogućava prezentacioni prostor, prostor za sastanke, obuke i treninge, namenjen kreativcima, mladim preuzetnicima, frilenserima, organizacijama, kao i biznis sektoru. Zamišljen kao brend koji je sinonim za “izvrsnost”, nezavisnost,  vrhunski kvalitet i beskompromisnost. Otuda i ime Zenit. Cilj Zenita je širenje kulture i podizanje čitalačke svesti. Težnja  Zenit Books-a jeste da se pokaže da na ovim prostorima može da se radi kvalitetno i na svetskom nivou.