OPENS distrikt – omladinski kamp

“OPENS distrikt” je petanestodnevni događaj u Novom Sadu koji organizujemo u čast ulične umetnosti i inovatinih akcionih sportova.
Tokom ovih 15 dana OPENS će ugostiti grafitere iz regiona ali i FISE licenciran šov inovativnih akcionih sportova kao i vrhunske sportiste disciplina BMX, skejt, skuter i roleri. Jedna od glavnih aktivnosti “OPENS distrikta” je međunarodni omladinski kamp koji će se održati 09-16.09.2019. “OPENS distrikt – omladinski kamp”.

Tema omladinskog kampa prati temu “OPENS distrikta” tako da će učesnici kampa imati priliku da nauče kako da kreiraju DJ miskeve i crtaju grafite. Radionice će držati novosadski street art umetnici.

Ali kamp neće biti samo rad, rad i rad! Učesnici kampa će imati priliku da istraže grad, provedu slobodno vreme na gradskoj plaza Štrand, pripreme žurku za mlade iz mesne zajednice u kojoj će se kamp održati i uživaju u FISE šou.

Prijave su otvorene za mlade iz gradova partnerskih organizacija OPENSa: Pančevo, Zaječar, Užice, Kragujevac i Niš. Prijavljeni učesnici prolaze proces selekcije prema motivaciji koju unose u prijavni formular, a OPENS 01.09. javlja direktno učesnicima rezultate. Pored učesnika iz Srbiije na kampu će učestvovati i mladi iz bivših i budućih Omladinskih prestonica Evrope (EYC). Maksimalan broj učesnika na kampu iz jednog grada je 2.

Tehničke informacije:
Datum: 09-16.09.2019. (08. Dan dolaska, 06-15. Radni dani, 16. Dan odlaska)
Mesto: Novi Sad, smeštaj The Tesla Art Hostel, rad u mesnoj zajednici „Omladinski pokret“
Broj učesnika: 2 učesnka po gradu, odnosno organizaciji koja šalje (ukupno 22 učesnika)
Troškovi koje snosi OPENS: hrana, smeštaj, lokalni prevoz tokom radnih dana kampa i materijal za
rad na radionicama

Putni troškovi: učesnici kampa sami sebi obezbeđuju putne troškove
Link za registraciju učesnika možete naći OVDE
Rok za prijavu učesnika: 30. avgust
Rok za selekciju učesnika: 01.09.2019.
Kontakt: aleksandra@opens2019.rs

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »