OPENS FundCon: Održivost (ne)moguća misija!

Imaš li misiju? Suočavaš li se sa velikim izazovima? Da li si ti predstavnik organizacije civilnog društva sa akcentom na omladinske i organizacije za mlade? Ukoliko si možda predstavnik kancelarije, ustanove i institucije koja radi sa mladima ili čak vlasnik malog ili srednjeg preduzeća, i predstavnik kompanije koje društveno odgovorno posluje, onda STANI. Naredna tri minuta moglo bi da ti promeni život.

Predstavljamo vam jedini fundraising kongres ovog tipa u Srbiji – FundCon.

Agenda kongresa dizajnirana je tako da odgovori na potrebe civilnog sektora, podstakne diskusije i pruži različite uglove posmatranja teme održivosti.

  • Prvi dan Kongresa posvećen je marketing strategijama:
    Kako doći do veće vidljivosti; kako se približiti ciljnoj grupi; kako ostvariti veći uticaj u društvu? Svet digitalnog marketinga omogućio je i manjim budžetima priliku da zasijaju, a na nama je da naučimo kako da tu šansu dobro iskoristimo i kako da sadržaj koji stvaramo bude bolje upakovan ka krajnjim korisnicima.
  • Drugi dan Kongresa rezervisan je za fandrejzing:
    Kako doći do donatora; kako napraviti kampanju i uključiti veći broj interesnih grupa; kako se profilisati kao organizacija i ponuditi svoju ekspertizu? Danas i nije teško doći do sastanka ili kontakta, ali je teško izdvojiti se u moru sličnih. Iz ugla najvećih donatora u Srbiji, ideja je da učimo kako da istaknemo ono što može biti najkorisnije.
  • Treći dan posvećujemo ljudskim resursima:
    Kako regrutovati ljude; kako izgraditi tim; kako koristiti open source platforme za učenje; a kako ulagati u ljude; kako kreirati motivišuću atmosferu za rad? Nije slučajno da velike kompanije, za čija se radna mesta ljudi bore, sve više vremena posvećuju i zdravlju zaposlenih, slobodnom vremenu, kreativnom razvoju, ali se čini da jeste tajna kako takav ekosistem postići i još važnije, održati. Ili je bila tajna, do ovog Kongresa.

Dakle, pokrećemo arenu. Tokom tri septembarska dana, po prvi put u Novom Sadu okupljamo ljude od Dublina odakle nam dolaze predavači LinkedINa, preko dve UNove agencije (UNIDO i UNICEF) do giganata od koji možemo da učimo poput CocaCole, VIP-a, Smart Kolektiva, Execoma, Catalysta i niza drugih.

Vodićemo vas kroz niz radionica, masterklasova, sesija, panela i resurs kafea, ali uz kafu i kolače.

Održivost i stabilan rast i razvoj najčešće su predstavljeni kao (ne)moguća misija svake organizacije (i ne samo organizacije). U toj misiji, finansije, na koje se najčešće pomisli, nisu jedini činilac. Odgovarajući na potrebe koje su se javile tokom realizacije OPENS programa, i bliskog rada sa omladinskim i organizacijama za mlade, mi smo pronašli svoju dodatnu misiju i odgovor – OPENS FundCon.

Detaljan plan, program, satnice, kao i način registracije možete pronaći ovde.

REGISTRUJ SE

Prvi nacionalni fandrejzing kongres održan je 14.12.2019. u Novom Sadu. Bio je to jednodnevni kongres na kom su učesnici iz cele Srbije imali priliku da dobiju informacije o različitim donatorima i fondovima u Srbiji i regionu, steknu nova znanja na radionicama o različitim načinima prikupljanja sredstava i kako da vode marketing kampanje na društvenim mrežama. Na kongresu je učestvovalo preko 130 predstavnika organizacija civilnog društva, kancelarija za mlade i ustanova / institucija za mlade, a kako je izgledala prošla godina, možeš pogledati ovde.

Povezani članci:

Devojke u svetu tehnologija

OPENS i UNICEF Srbija sa ponosom predstavljaju program Devojke u svetu tehnologija kroz koji želimo da podstaknemo i osnažimo učešće mladih devojaka u ICT obrazovnim aktivnostima. Ovim povodom te pozivamo

Opširnije »