OPENS URBAN COURT – RUKU POD RUKU SA URBANIM SPORTOVIMA

Radovi na adaptiranju sportskog terena na lokaciji Liman 4, novom mestu okupljanja za mlade u Novom Sadu, koji će moći da kvalitetno provode slobodno vreme na zdrav način, privode se kraju. Pored terena za basket 3×3, Novosađani će ubuduće imati priliku da se oprobaju u Teqball-u i Streetwork out-u.

OPENS u partnerstvu sa Kompanijom NIS, Gradom Novim Sadom i basket ekipom Liman 3×3, kroz program Zajednici Zajedno 2018, realizuje OPENS Urban court, koji donosi Novosađanima prvi moderni i otvoreni teren za basket, na atraktivnoj lokaciji kao što je Liman 4, kod Sunčanog keja, u blizini Youth Creative Polisa – takozvane Kineske četvrti.

Tereni će u narednim godinama dobijati nove sportske sadržaje, poput Teqball-a i streetwork out teretane. OPENS Urban court predstavljaće novo i bezbedno mesto za okupljanje svih onih koji žele svoje slobodno vreme da provedu kroz sportske, rekreativne i edukativne aktivnosti, i to potpuno besplatno.

Cilj čitavog projekta jeste da se na adaptiranom košarkaškom terenu, kroz različite aktivnosti, promoviše novi olimpijski sport basket 3×3, urbani sportovi i zdravi stilovi života u Novom Sadu, što je i jedan od ciljeva OPENS misije. Otvaranje sportskih terena planirano je za nadolazeći period, gde će građani Novog Sada imati priliku da se oprobaju u basketu i urbanim sportovima.

 

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »