OPTIMISTIČNA SKROMNOST

Hokej klinika sa trenerom iz Holandije i nacionalnom reprezentativkom Holandije održala se u Sportsko-rekreativnom centru “Mar.Uk” u Novom Sadu.

U saradnji sa ROOTS HOCKEY, partnerima iz Holandije i OPENS-om održana je Hokej klinika za decu koja već treniraju hokej i one koji su tu prvi put na terenu. Kompanija ROOTS HOCKEY je kompanija opreme za Hokej koja je učestvovala u ovom događaju i ona će donirati opremu Savezu hokeja na travi Srbija.

Ove godine hokej u Srbiji proslavlja svoju sedamdesetu godinu postojanja ali događaj je, između ostalog, organizovan i u svrhu promovisanja ovog sporta.

“Mladi su slabo zainteresovani za ovaj sport jer nije dovoljno promovisan a pored toga Novi Sad nema terene za hokej na travi kao što imaju čak i neka sela u Holandiji. Danas su tu deca koja treniraju hokej na travi, ali i oni koji već treniraju. Želimo da što više mladih dođe da trenira u Novom Sadu jer su ovi treninzi besplatni. Ovde je, takođe, i reprezentativka iz Holandije i samim tim je mladima to zanimljivo i došli su delom zbog toga,” kaže terener 4 Europe hokeja na travi u Srbiji, Bojana Stanković.

Događaju je prisustvovao Pleun van der Plas koja igra za HC Den Bosch i koja je prošle godine bila prvakinja Holandije i Evrope u Hokeju na travi, kao i Ingmar Bakermans, igrač prvog tima Ajdnhovena.

“Primetio sam entuzijazam i optimizam kod mladih iz Srbije, i mogao sam da ih uporedim sa mladima iz Holandije koji su takođe danas ovde. Ovde su mnogo gori uslovi nego u Holandiji. Primećujem da se ovde koriste palice koje su od drveta i koje su mnogo teže od onih koje se koriste u Holandiji. Holanđani mogu od dece iz Srbije da nauče da sa skromnim uslovima i minimalnim materijalom može fenomenalo da se igra i doživ hokej. Oni su naučeni da od onoga što imaju naprve najbolje i maksimalno to iskoriste. Ovde mogu da nauče dosta stvari jedni od drugih i da se druže,” kaže vlasnik firme ROOTS HOCKEY, Mladen Ćirić.

Roots Hockey će donirati opremu za treninge hokeja na travi koji će, u Novom Sadu, biti besplatni.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »