POBEDNICI KONKURSA POSLOVICE: VANVREMENSKE MUDROSTI

Omladinski savez udruženja OPENS u partnerstvu sa Gradom Novim Sadom, Gradskom upravom za sport i omladinu, Vladom Autonomne Pokrajine Vojvodine, Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, Maticom Srpskom raspisao je konkurs za pisanje kratkih priča na temu (zadatih) srpskih narodnih poslovica, za učenike koji pohađaju srednje škole sa sedištem na teritoriji APV kao i za srednje škole sa sedištem na teritoriji APV.

Pravo učešća na konkursu imali su učenici koji pohađaju srednje škole sa sedištem na teritoriji APV kao i srednje škole sa sedištem na teritoriji APV.

Kratke priče su pisane na temu sledećih poslovica:

  1. Zlo je ko ne zna, a učiti se ne da.
  2. Kad se jede i pije, onda je dosta prijatelja.
  3. Ako je crn, nije đavo.

PRISETIMO SE USLOVA KONKURSA:

Po završetku konkursa nagrađeni su pojedinci (timovi), škole i nastavnici, tačnije iz svake oblasti po jedna kratka priča. Svaki pojedinac ili tim mogao je učestvovati na konkursu sa po jednim radom. Za svaku od 6 oblasti (poslovica), birao se po jedan najbolji rad, a svaki od njih nagradili smo sa po 60.000,00 dinara. Da bi škola ispunila uslove za nagrađivanje trebalo je da se pošalje minimum dva rada za svaku od 6 oblasti. Nagradili smo i škole iz kojih dolaze nagrađeni radovi iz zadatih 6 oblasti sa 30.000,00 dinara. Škola koja je poslala najviše radova koji su odgovarali uslovima konkursa, nagrađena je sa 60.000,00 dinara. Takođe, profesori (mentori) svakog od šest nagrađenih radova (pojedinca ili tima), nagrađeni su sa po 30.000,00 dinara.

Kreativniji deo nagrade jeste OPENS-ova inicijativa da se najuspešniji radovi upotrebe za scenario kratkih animiranih filmova koji će se realizovati u saradnji sa javnim servisom Radio- televizije Vojvodine.

U žiriju su se nalazili predstavnici Gradske uprave za sport i omladinu Pokrajinskog sektretarijata za sport i omladinu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, Matice Srpske, predstavnika tima Animatora, predstavnika tima muzičke produkcije, mladih OPENS ambasadora i predstavnika OPENS-a.

Nakon sumiranja svih pristiglih rezultata, prema odluci žirija, pobednici su sledeći:

  1. Poslovica: Zlo je ko ne zna, a učiti se ne da! Pobednički rad je delo Lane Jeftić, učenice I5 razreda iz Mitrovačke Gimnazije iz Sremske Mitrovice, mentorka učenice bila je Berina Milović.
  2. Poslovica: Kad se jede i pije, onda je dosta prijatelja. Pobednički rad je delo Darka Lazarevića, učenika II2 razreda iz Tehničke škole „9 maj“ iz Bačke Palanke, mentorke Mirjane Božajković.
  3. Poslovica: Ako je crn, nije đavo. Pobednički rad je delo Sofije Vladisavljev, učenice 2a razreda, Škole za dizajn „Bogdan Šuput“ iz Novog Sada, mentorka učenice bila je Aleksandra Grbić.

Škola koja je poslala najviše radova koji su ispunili sve kriterijume jeste Karlovačka Gimnazija iz Sremskih Karlovaca.

O svečanoj dodeli nagrada, pobednici će biti naknadno obavešteni.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »