POZIV NA PANEL DISKUSIJU: „VOLONTIRANJE I MENTALNO ZDRAVLJE“

5. Festival mentalnog zdravlja održava se u periodu od 10. do 20. oktobra, čiji je ovogodišnji slogan Pokrenimo se za mentalno zdravlje“, kojim Institut za javno zdravlje Vojvodine, u saradnji sa brojnim ustanovama i organizacijama, obeležava 10. oktobar, kao Svetski dan mentalnog zdravlja.

Čitav program uključiće sledeće aktivnosti na više lokacija u Novom Sadu, kao i onlajn: radionice, interaktivna predavanja, tribine i okrugle stolove , nagradni konkurs, reakreaciju uz edukaciju, uličnu akciju, Šiz (pab) kviz. Ovom kampanjom se podiže svest o važnosti brige za mentalno zdravlje i blagostanje pojedinaca i zajednice u kojoj živimo. Takođe, cilj kampanje je da ukaže i na značaj ulaganja u institucije i službe koje pružaju podršku u brizi za mentalno zdravlje.

OPENS će u okviru Festivala u prostorijama OPENS-a (Laze Telečkog br.2 ) organizovati 15. oktobra 2020. godine sa početkom u 18 časova, panel diskusiju na temu “Volontiranje i mentalno zdravlje”. Putem ovog panela želimo da ukažemo na značaj volontiranja koje ono ima u odnosu da očuvanje i unapređenje mentalnog zdravlja. OPENS kao organizacija koja se bavi mladima, i u čijem sastavu deluje Novosadski volonterski servis, svestan je odgovornosti koje ima, kada je u pitanju briga o mladima, i mentalno zdravlje mladih, kao važan segment toga.

Učešće na panelu je besplatno.

Panel diskusija će imati tri učesnika i moderatora. Od učesnika će prisustvovati Branka Cvetanović, volonterka  koja će podeliti svoja lična iskustva i kako je volontiranje uticalo na mentalno zdravlje tokom Pandemije. O sistemskom pristupu volontiranju i podršci volonterima razgovaraćemo sa Vojislavom Prkosovačkim, predstavnikom Novosadskog volonterskog servisa, dok će Mladen Ilić, psiholog iz stručno-naučnog ugla govoriti o poveznici volontiranja i mentalnog zdravlja.

Diskusiju će voditi Jelena Karać.

Zainteresovani mogu da se prijave do 13.10. putem linka.

Panel diskusija će se održati uz poštovanje svih epidemioloških mera, sa smanjenim brojem učesnika (maksimalan broj 20), i održavanjem propisane distance kao i obaveznog nošenja maski.

5.Festival mentalnog zdravlja podržala je Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada i Omladinski savez udruženja “Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS”.

Program čitavog 5.Festivala pogledajte na LINKU.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »