POZIV ZA UČEŠĆE NA OKRUGLIM STOLOVIMA U PROCESU IZMENA I DOPUNA ZAKONA O MLADIMA

Ministarstvo omladine i sporta, u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade, u avgustu i prvoj polovini septembra organizuje 6 okruglih stolova u okviru procesa izrade Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o mladima i procesa revizije Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025.

Cilj organizovanja okruglih stolova je da kroz diskusiju i razmenu mišljenja dobijemo konkretne preporuke za izmene i dopune Zakona o mladima, kao i revidiranje postojeće Nacionalne strategije za mlade. Zato vas sa velikim zadovoljstvom pozivamo da uzmete učešće na jednom od naredna dva okrugla stola koji će se održati prema rasporedu u sledećim gradovima:

 

  1. Novi Sad, 13.9.2021. – Omladinski centar OPENS, Bulevar Despota Stefana 5

 

  1. Beograd, 14.9.2021. – Palata Srbija (sala 368), Bulevar Mihaila Pupina 2

 

U svakom gradu će u prvom terminu (11:00-12:30 časova) biti održan okrugli sto na temu Zakona o mladima, a u drugom terminu (13:00-14:30 časova) na temu Nacionalne strategije za mlade, dok će razmak između dva okrugla stola biti pola sata. Vaše prisustvo biće od velikog značaja za realizaciju konsultativnih procesa, stoga se nadamo da ćete biti u mogućnosti da prisustvujete i aktivno učestvujete u diskusiji.

Molimo vas da prijavu za okrugli sto popunite na sledećem linku najkasnije do 10. septembra do 12 časova.

Za sva dodatna pitanja budite slobodni da se obratite putem mejla strategijazamlade@mos.gov.rs.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »