PRELIMINARNA LISTA PROJEKATA PREDLOŽENIH ZA FINASIRANJE – PODRŠKA UNAPREĐENJU MENTALNOG ZDRAVLJA MLADIH

Prema odluci stručne komisije, kao lica kojima je bila poverena ocena projekata i dodela sredstava na Javnom konkursu za finansiranje projekta podrške pružaocima usluga namenjenim unapređenju mentalnog zdravlja mladih kao odgovor na izazove pandemije u okviru programa „Mladi ljudi, velika dela“ definisanim programom iz Aplikacije Grada Novog Sada ”Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019 – OPENS 2019” (stub VI – JAČANJE KAPACITETA OMLADINSKIH ORGANIZACIJA; opens2019.rs), a podrazumeva projekat čija je realizacija predviđena u 2020. godini sačinjena je:

 

PRELIMINARNA LISTA PROJEKATA PREDLOŽENIH ZA FINASIRANJE

 

S obzirom da je osvojene bodove i ispunjenje uslova Konkursa, Komisija preliminarno predlaže da se odobri finansiranje za sledeće projekte:

 

  1. Institut za javno zdravlje Vojvodine, projekat „Unapređenje kapaciteta onlajn psihološkog savetovališta “Pričajmo (k)od kuće”
  2. NSHC, projekat „Unapređenje mentalnog zdravlja mladih“
  3. Grupa Izađi, projekat „Unapređenje brige o mentalnom zdravlju mladih LGBTI* osoba i njihovih porodica“
  4. EDIT Centar, projekat „Psihološko savetovalište – Infopolis“
  5. Omladina Jazasa, projekat „Psihosocijalno savetovalište za MSM i PLHIV osobe“
  6. Udruženje Patrija, projekat „Podrška Kompasovom besplatnom psihološkom savetovalištu“
  7. Centar za promociju bezbednosti saobraćaja, projekat „Promocija onlajn savetovališta za mlade i porodice mladih koji su žrtve saobraćajnih nezgoda“
  8. Centar Srce, projekat „Imamo pravo na mentalno zdravlje“
  9. SOS ženski centar, projekat „SOS savetovalište za mlade- SOS Youth“.

 

OPENS će u najkraćem roku pristupiti pregovorima sa podnosiocima predloga projekata koji su predloženi za finansiranje. Svaki podnosioc prijave dobiće obrazloženje u kom se navode razlozi za prihvatanje ili odbijanje projekta.

Povezani članci:

Devojke u svetu tehnologija

OPENS i UNICEF Srbija sa ponosom predstavljaju program Devojke u svetu tehnologija kroz koji želimo da podstaknemo i osnažimo učešće mladih devojaka u ICT obrazovnim aktivnostima. Ovim povodom te pozivamo

Opširnije »