PRIVLAČNA SNAGA VOJVODINE

08 Oct/2019 Objavljeno u Vesti

U okviru manifestacije Evropska nedelja regija i gradova, AP Vojvodina je i ove godine bila domaćin na svečanom prijemu koji se tradicionalno održava u Misiji Republike Srbije pri Evropskoj uniji (EU) u Briselu. Svečanom prijemu, koji je održan sinoć, prisustvovao je veliki broj predstavnika evropskih gradova i regija, kao i predstavnici evropskih institucija, I ove godine OPENS je prisustvovao prijemu, uz priliku da se predstavi gostima.

„Posebno mi je drago da kancelarija Autonomne pokrajine Vojvodine u Briselu imala mogućnost da na neki način podrži sve ono što je OPENS radio prethodnih godina. Ove godine imamo priliku da ponovo ovorimo na temu mladih, njihovoj uključenosti, njihovim problemima i sve ono što je njima potrebno. Naši partneri cene sve što se radi u Srbiji i Vojvodini pa tako i Novom Sadu. Jedna takva titula vodi računa o mladim ljudima koji su budućnost zemlje,“ kaže šef Kancelarije AP Vojvodine u Briselu Srđan Mačkić.

Uz privlačne šarene simbole OPENSa i video snimak o Vojvodini, svi posetioci su imali priliku da se upoznaju sa titulom Omladinske prestonice Evrope Novi Sad, sa njenim dosadašnjim radom i planovima za održivu budućnost.

„Veoma je bitno što je OPENS večeras ovde jer je to titula koja jedna privlačna snaga Novog Sada i Vojvodine, bitno je da skrenemo pažnu ljudima da dođu u Novi Sad i da vide mlade u njemu jer će nam onda sigurno dugo biti prijatelji. Imidž Srbije u Evropskoj uniji se menja permanentno i time doprinose i titule koje je Novi Sad dobi. Mislim da po ukupnom učinku, odnosu prema Evropi, pouzdanosti i principu držanja reči, brže napredujemo,“ objašnjava predsednik skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor.

Pred OPENS timom su u Briselju još dva velika događaja u Komitetu gradova i regiona i na događaju u organizaciji Evropskog omladinskog foruma na kom će se predstaviti još tri grada omladinske prestonice.

Tagovi: brisel, eyc 2019, misija republike srbije u evropskoj uniji, mojopeNS, opens 2019