Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana – Regionalni okrugli sto

Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019 – OPENS, Laze Telečkog 2, 19. oktobar, 13.00 časova

Pozivamo vas na okrugli sto pod nazivom “Mladi Balkana:  Pametni dugoročni plan ili odlazak u potrazi za lagodnijim životom”, na kome učestvuju regionalni i lokalni akteri u oblasti ostvarivanja omladinske politike.  

 

Gosti:

  • Stefen Hudolin, Delegacija EU u Srbiji,
  • Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine Grada Novog Sada
  • Alesandro Pereli, član upravnog odbora ALDA

 

Panelisti:

  • Đuro Blanuša, generalni sekretar, Regionalna kancelarija za saradnju mladih, RYCO
  • Gđa Dafina Beqiri, koordinator programa, Fond Zapadnog Balkana
  • Igor Stojilović, član Upravnog odbora KOMS, Srbija
  • Valentina Antić, koordinator za međunarodnu saradnju, OPENS 2019
  • Božina Stešević, Koordinator programa za mlade ALDA

Na okruglom stolu će pored mladih iz Novog Sada, učestvovati članovi Balkanske mreže za lokalnu demokratiju iz Subotice, Knjaževca, Nikšića, Prijedora, Mostara, Zavidovića, Peći, Vlore, Skoplja i Kavadaraca i drugih opština.

 

Reč je o završnoj konferenciji četvogodišnjeg programa koji će okupiti oko 40-tak učesnika, uglavnom mladih uzrasta 25-30 godina, i predstavnika lokalnih samouprava  iz 15 opština kao što su – Prijedor, Mostar, Nikšić, Skopje, Kumanovo, Peć, Prizren, Subotica, Novi Sad, Knjaževac, Vlora, Tirana…

 

Cilj skupa je unapređivanje regionalne saradnje u oblastima od značaja za omladinske politike, umrežavanje lokalnih organizacija civilnog društva koje okupljaju mlade, jačanje doprinosa mladih regionalnom dijalogu i unapredivanju saradnje na Balkanu. Kroz interaktivnu debatu, učesnici i panelisti  promovisaće predloge i inovativne pristupe u razvoju regionalne saradnje mladih, njihovom osnaživanju za iznalaženje pametnih i dugoročnih rešenja i planova razvoja zajednice.

Povezani članci:

Devojke u svetu tehnologija

OPENS i UNICEF Srbija sa ponosom predstavljaju program Devojke u svetu tehnologija kroz koji želimo da podstaknemo i osnažimo učešće mladih devojaka u ICT obrazovnim aktivnostima. Ovim povodom te pozivamo

Opširnije »