RESURS KAFE – “DA LI JE FANDREJZING = BRAK “

OPENS će ove godine u okviru Programa jačanja kapaciteta organizacija realizovati niz događaja pod nazivom Resurs kafe, sa ciljem okupljanja omladinskih organizacija i organizacija za mlade radi unapređenja održivosti rada organizacija u gradu Novom Sadu.

Prvi u nizu Resurs kafe će biti održan u utorak, 21.septembra, u 18 časova u prostorijama Zenit books knjižare. Ovoga puta tema je ”fundraising”, a govornik je Deniz Hoti, osnivač Social Design Solution. Deniz će pričati o izazovima prikupljanja sredstava, kao i upotrebi savremene tehnologije i digitalnih alata u tom procesu. Naziv prvog Resurs kafea je ”Da li je fandrejzing = brak”.

Koncept Resurs kafe-a:

Resurs kafe je tako koncipiran da podstiče neformalni  razgovor, debatu, interakciju i dijalog između govornika i učesnika. ( Q&A format).

Najuspešniji su oni Resurs kafei koji stvaraju ugodnu atmosferu u kojoj se svi prisutnu uključuju u diskusiju. To nisu duga predavanja sa pasivnom publikom koja samo sluša predavača, već upravo obratno. Resurs kafe namenjen je, pre svega, omladinskim i organizacijama koje rade sa mladima.

Zašto radimo Resurs kafe?

Ove godine organizujemo 4 Resurs kafe-a na 4 različite tema. Resurs kafe je koncept koji je namenjen jačanju kapaciteta organizacija na lokalu. Ujedno predstavlja zaseban događaj na kojima razgovaramo o temama koje se odnose na održivi rad organizacije u kontekstu pandemije, ali u neformalnijoj atmosferi.

ZENIT BOOKS je radni prostor za kreativno delovanje koji omogućava prezentacioni prostor, prostor za sastanke, obuke i treninge, namenjen kreativcima, mladim preuzetnicima, frilenserima, organizacijama, kao i biznis sektoru. Zamišljen kao brend koji je sinonim za “izvrsnost”, nezavisnost,  vrhunski kvalitet i beskompromisnost. Otuda i ime Zenit. Cilj Zenita je širenje kulture i podizanje čitalačke svesti. Težnja  Zenit Books-a jeste da se pokaže da na ovim prostorima može da se radi kvalitetno i na svetskom nivou.

Kako da se prijavite?

Broj učesnika je ograničen na 10.

Prijava za prvi Resusr kafe se nalazi na sledećem LINKU.

Za više informacija obratiti se na mejl:  olga@opens.rs

 

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »