SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA KANCELARIJA ZA MLADE

U četvrtak, 5. novembra 2020. godine se u Pokrajinskoj vladi, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu,  održao  sastanak sa predstavnicima kancelarija za mlade u AP Vojvodini i predstavnicima OPENS-a.

Pozdravljajuću prisutne, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, istakao je da će sekretarijat  još snažnije podržavati omladinsku politiku i rad kancelarija za mlade. Sekretar je naglasio da će u narednom periodu posetiti lokalne samouprave u kojima  funkcionišu kancelarije za mlade i upoznati se sa  planovima za budući period.

Koordinatorka za sardnju sa institucijama OPENS-a, Nataša Igić prezentovala  je predstavnicima kancelarija za mlade  program Vlade Republike Srbije „Moja prva plata”. Cilj ovog programa je da se podstakne zapošljavanje mladih, a sprovodi ga Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za IT i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Zaključak održanog sastanka jeste to da će kancelarije za mlade u AP Vojvodini pružiti podršku u promociji programa „Moja prva plata“ i motivisati mlade iz svojih lokalnih zajednica da konkurišu na otvorene pozicije i steknu prva radna iskustva u realnom radnom okruženju.

Sastanku je prisustvovala i Dejana Vasić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za omladinu.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »