SCHOOL ESCAPE

Projekat „School Escape“ je deo programske celine projekta EDUNet, koji realizuje OPENS u partnerstvu sa organizacijom Dostignuća mladih i Poljoprivrednom školom sa domom učenika u Futogu, uz finansijsku podršku Fondacije 2022 Novi Sad.

Projekat podrazumeva opremanje prostora sa integrisanim „Escape room-om” koji će biti smešten u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika Futog. Program projekta osmisliće i implementirati učenički tim koji ujedno čini učeničku kompaniju osnovanu za potrebe ovog projekta.

Bekstvo iz škole je inovativan koncept kroz koji se srednjoškolcima daje priliku da uz pomoć svoje kreativnosti kreiraju održivu, uzbudljivu i relevantnu školsku kompaniju. Kroz edukaciju, kreativni radi primere iz prakse, mladi će u godini titule Evropske prestonice kulture, koristeći se konceptom bekstva iz sobe, na inovativan način predstaviti principe rada u kreativnoj industriji. Radom učenika, u učeničkim kompanijama, pripremamo ih za budućnost i sticanje novih kompetencija koje odgovaraju na aktuelne potrebe na tržištu rada.

Nakon kreiranja učeničke kompanije i realizacije projekta „School Escape“, učenici će imati mogućnost da naplate korišćenje „School Escape-a“, a novac zarađen od programa ulagaće se u održivost učeničke kompanije, čime se osigurava održivost samog projekta.

Ovaj projekat ima edukativni i informativni karakter jer pruža podršku učesnicima da saznaju više kreativnim industrijama, omladinskom preduzetništvu, tehničkoj produkciji i industriji igara, ali i doprinosi turističkoj ponudi grada za mlade kroz kreiranje jedinstvenog i upečatljivog sadržaja.

Različitim mehanizmima, programima, zagovaranjem i radom, godinama bojimo grad OPENS bojama i otvaramo vrata mladima ka ostvarenju njihovih snova! OPENS celokupnu komunikaciju kreira i vodi direktno ili indirektno kroz četiri navedena opšta cilja, od kojih je jedan od njih:

DIREKTAN RAD SA MLADIMA 

4.1. Obezbeđivanje bolje informisanost mladih

4.2. Razvoj znanja, veština i vrednosti kod mladih

4.3. Podrška ličnom i socijalnom razvoju mladih

4.4. Unapređenje sadržaja za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih

Naš osnovni princip je da posmatramo mlade kao pozitivan resurs za razvoj, a ne problem koji treba rešiti. Odgovaranjem na potrebe mladih unapređujemo kvalitet njihovog života i učešća u društveno-političkim procesima.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »