SLOBODA NEMA CENU – POZIV NA KONFERENCIJU

Povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima održaće se VIII po redu konferencija 17. i 19. oktobra u Novom Sadu, koja je namenjena je pre svega studentima psihologije, socijalnog rada, prava, medicine i novinarstva. Ovogodišnja konferencija realizovaće se u malo drugačijem obliku, u formi stručnih predavanja namenjenih mladima.

Konferencija #NaPrvojLiniji za cilj ima edukaciju studenata, budućih profesionalaca, o krivičnom delu trgovine ljudima, njegovim oblicima, prevenciji i postupanju u praksi iz ugla različitih profesija koje se u svom radu mogu susresti sa žrtvama ili počiniocima.

Uzevši u obzir evaluacije učesnika ranijih konferencija u kojima su studenti izrazili želju za dodatnom stručnom i praktičnom edukacijom, kao i aktuelne mere vezane za okupljanja koje su na snazi usled pandemije, ovogodišnja konferencija biće organizovana u formi 4 stručna predavanja za grupe od 20 studenata.

Predavači na konferenciji biće ugledni stučnjaci, predstavnici udruženja građana i državnih institucija, koji se u praksi bave temom trgovine ljudima. Oni koji su na prvim linijama podeliće svoje znanje i iskustvo sa mladima, svojim budućim kolegama.

Za sve učesnike obezbeđene su potvrde o učešću. Broj mesta je ograničen i prijava traje do popunjavanja mesta. Tokom konferencije biće obezbeđeno poštovanje svih predviđenih mera zaštite i obavezno je nošenje maski.

Prijava se može popuniti OVDE.

Nakon popunjavanja ovog upitnika dobićete mejl u kom će Vam biti potvrđeno da li je Vaša prijava prihvaćena, kao i detalje o tačnim satnicama predavanja za pojedinačne grupe.

Svi učesnici konferencije imaće priliku da prisustvuju performansu Opere Srpskog narodnog pozorišta koj će se održati 18.10. povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima sa početkom u 18,30 časova.

Za više informacija: sloboda.nema.cenu@gmail.com ili putem telefona na 060 70 54 893.

Konferenciju organizuje Neformalna grupa mladih „Sloboda nema cenu“ uz podršku European Christian Political Movement – ECPM, Omladinskog saveza udruženja „Omladinska prestonica Evrope Novi Sad – OPENS“ i Evanđeoskog udruženja studenata.  

 

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »