Novi Sad volontira, DDOR osigurava

U vremenima kada su potrebe mladih važne i velike – bilo da govorimo o obrazovanju, zapošljavanju, mentalnom zdravlju ili jednostavno prostorima koji su ispunjeni programima za njih – jasno je da je ovo tema koja je od interesa za čitavu zajednicu.

Prepoznavši činjenicu da su mladi imperativ i u cilju obezbeđivanja podrške, ali i podsticanja brige o zajednici, DDOR osiguranje, oduvek posvećeno unapređenju svih apsekata društvenog života, pridružilo se OPENS-u u kreiranju održivih sistema podrške mladima.

Kompanija DDOR i OPENS potpisali su sporazum o saradnji, opredelivši se tako na zajedničko identifikovanje potreba, kreiranje rešenja i stvaranje podsticajnog okružnja za mlade koji će želeti i imati zašto da ostanu u svojim zajednicama, a posle i sami dalje da je grade.

Ovom prilikom, direktor OPENS-a Vukašin Grozdanović istakao je važnost kvalitetne i višegodišnje saradnje koju OPENS ima sa DDOR-om, kompanijom koja kroz godine prepoznaje važnost ulaganja u volonterizam. 

„Kroz početak ove saradnje pre nekoliko godina smo pokazali da zajedničkim delovanjem civilnog i biznis sektora možemo obezbediti podršku volonterima koji se nesebično daju svakodnevno kroz različite aktivnosti. Upravo zato želimo da ta podrška usmerena ka volonterima bude veća, značajnija, pogodnija i adekvatnija – sve u cilju zahvalnosti za sve ono što volonteri pružaju svom gradu i različitim organizacijama i institucijama kojima su volonteri veoma značajni. Takođe, DDOR nam je izlazio u susret sa svojim prostornim kapacitetima širom Vojvodine, ali i obrnuto kroz realizovanje DDOR aktivnosti kod nas. Takav vid međusobne saradnje je od velikog značaja upravo jer odgovara na potrebe mladih i organizacija koje rade sa mladima ka ispunjavanju ciljeva naših mladih sugrađana“, rekao je Grozdanović.

Kako je jedan od ciljeva Omladinskog saveza udruženja „OPENS“ aktivno podsticanje mladih u društvu kroz različite programe, direktor Direkcije za ljudske resurse u DDOR osiguranju Dejan Botić istakao je da je ovo potpisivanje sporazuma bio prirodan korak upravo zbog toga što je DDOR, kao društveno-odgovorna kompanija oduvek bila siguran partner mladih na njihovom putu sticanja novih znanja i razvoja karijere.

„Kompanija DDOR oduvek je bila posvećena mladima i drago nam je što ćemo imati priliku da se, pored podrške volonterima, pridružimo njihovim programima, podstaknemo ideje, te učestvujemo u raznim edukacijama koje će biti od neprocenjivog značaja za mlade. Podsetiću da DDOR u saradnji sa Fondom za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu kontinuirano, u poslednjih više od 30 godina obezbeđuje stipendije studentima u Novom Sadu. Takođe, prepoznajući potencijal i želeći da negujemo razvoj mladih generacija, oslonjenih na iskustvo i znanje  svojih kolega, koji će u budućnosti biti nosioci uspeha DDOR osiguranja, krajem prošle godine naša kompanija je pokrenula projekat DDORaSADnik, zasnovan je na istorijskom uspehu „DDOR Škole osiguranja”, i inspirisan najboljim praksama Unipolovog projekta „Next Generation“, rekao je Botić.

Kako DDOR omogućava rast i napredak mladih, tako OPENS već godinama otvara vrata mladima ka ostvarenju njihovih snova. Ovom sinergijom, OPENS i DDOR jesu relevantni društveni akteri, učestvuju u kreiranju omladinske politike te tako mladima daju moć da kreiraju društvo sa ispravnim navikama i vrednostima u kome žele da žive.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »